BOŽJI MOLK IN ČLOVEKOVA TIHOTA

Na zalogi

Šifra: 57190

19,00 

Kako v hrupu lomečega se sveta slišati glas v Njegovi besedi.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

»Zakaj, Gospod?« se je pred gorečo katedralo Notre-Dame spraševal njen župnik. Tako kot pogosto mi v naših stiskah, je dobil v odgovor molk. Ali Božja tišina pomeni tudi Božjo odsotnost? To je vprašanje, ki si ga verniki v preizkušnjah najpogosteje zastavljamo. Zdi se, da odgovora ni. Pod težo tega vprašanja se včasih zdi tudi molitev nemogoča. Knjiga je osebno pričevanje pariškega duhovnika, ki je prehodil podobno pot. Nima vseh odgovorov, a korak za korakom odkriva upanje. Hrani ga z Božjo besedo, z uvidi duhovnih učiteljev in velikimi imeni naše literature. Onstran razumskih odzivov nakaže pot, ki slehernika vodi do notranjega miru, in prižiga luči, ko se zdi noč najtemnejša.

Aprila 2019 je svet pretresel požar v pariški stolnici Notre-Dame. Na prvo obletnico te tragedije je svet ohromila pandemija. Koliko dram, ran, trpljenja, žalovanj in osamljenosti se vsak dan skriva v tragedijah po vsem svetu … In koliko vprašanj. Zakaj, Gospod? In pogosto je njegov edini odgovor molk!
Med tragičnim dogodkom ali po njem nimamo odgovorov na molk Boga. Kako torej razumeti znamenja konca nekega sveta, zlo, trpljenje nedolžnega …?
Sredi epidemije je avtorja nekdo vprašal, kaj dela naš dobri Bog. Ker naj bi bil Bog tisti, ki nas očitno hoče kaznovati. Knjiga vabi k razmisleku o smiselnosti takega očitka, k razmisleku o našem svetu, našem načinu življenja, naši volji do moči, naši sebičnosti … In vendar nam Bog tudi sredi največjega hrupa želi nekaj povedati. Vedno je namreč z nami v vsem, kar živimo, da bi dal smisel temu, kar se nam zdi nesmiselno.
Preden pa začnemo premišljevati o molku Boga in tišini ljudi, si moramo zastaviti vprašanje o pohujšanju zla, enem najtežjih teoloških vprašanj. Ker nas lahko le to premišljevanje opogumi, da bomo vstopili v tihoto Boga, ki je bližina in znamenje njegove ljubezni.

Dodatne informacije

Avtor:

Patrick Chauvet

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2021

Število strani:

120

Vezava:

mehka