DUH LITURGIJE

Na zalogi

Šifra: 41870

19,00 

Svetloba bogoslužja

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Duh liturgije je temeljno delo velikega filozofa in teologa Romana Guardinija, za katerega je papež Benedikt XVI. ob neki priložnosti povedal, da je vse življenje zasledoval resnico o Bogu in človeku. Knjiga je med drugim odločilno vplivala na reforme drugega vatikanskega koncila, s tem pa na podobo Katoliške cerkve, kot jo poznamo danes. Delo dopolnjuje dosedanjo vrzel v prevodih ključnih teoloških besedil 20. stoletja, saj je bilo od izida davnega leta 1918 do danes v izvirniku že vsaj 24-krat ponatisnjeno in ostaja temeljno branje, sedaj prvič tudi v slovenščini.

Guardinijevo prelomno delo Duh liturgije je bilo v izvirniku napisano v kaotičnem času prve svetovne vojne, kar je gotovo vplivalo na preciznost avtorjeve misli, predvsem pa na njegov poziv k enosti katoliškega občestva. Klic k prevrednotenju liturgičnega češčenja nas vabi, da se odpovemo vlogi diskretnih individuumov ter v liturgijo vstopamo odprtega duha, kot medsebojno povezani člani ene Cerkve. Njegova razmišljanja v pričujoči knjigi so med drugim vplivala na drugi vatikanski koncil, ki je podobo Katoliške cerkve močno približal tej, ki jo poznamo dandanes.

Knjigo dopolnjujeta dve spremni besedili. Esej dr. Antona Štruklja, ki na več kot tridesetih straneh prinaša izvirno in podrobno predstavitev Guardinijevega delovanja, strokovno interpretira Guardinijeve temeljne ideje in prepričanja. Esej dr. Roberta Kralja pa knjigo zaokroži in globino Guardinijeve misli bralcu približa skozi pomenljivo filozofsko in teološko optiko.

Dodatne informacije

Avtor:

Romano Guardini

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2020

Število strani:

136

Vezava:

mehka