EVANGELIJI V SLIKAH

Na zalogi

Šifra: 58182

29,50 

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Podobe, ki pripravljajo pot molitvi

Podobe imajo veliko moč, ki je dandanes pogosto zlorabljena. Pričujoča knjiga pa gradi na predpostavki, da lahko moč podob izkoristimo v dobro – pomagajo nam lahko, da se lažje poglobimo v molitev. Evangelijske podobe, pospremljene z razmišljanji sestre Dolores Boitor in navedki odlomkov iz Svetega pisma, bodo bralcu dragocene spremljevalke ob odkrivanju sporočila Knjige vseh knjig.

Ljudje smo bitja podob: podobe pritegnejo našo pozornost, nas nagovorijo, se zasidrajo v naš spomin. V prenasičenem svetu, v katerem nas spremljajo na vsakem koraku, je njihova moč lahko nepredvidljiva. Vabilo pričujoče knjige, naj podoba vodi k dobremu, je torej še kako dobrodošlo in ga velja vzeti resno: le kritična selekcija tega, kar se usidra v našo zavest, lahko prinaša mir in zmožnost čuječnosti, vrednoti, po katerih človek vse bolj hrepeni.
Podobe so lahko dobra izhodiščna točka tudi za duhovno meditacijo in zmorejo tlakovati pot molitvi; so dragocene spremljevalke ob branju besedil Svetega pisma in smiselno dopolnjujejo besedila, ki jih je – bržkone tudi ob motrenju ilustracij – z občutkom zapisala sestra Dolores Boitor. Gre pravzaprav za razmišljanja, ki jih lahko vsak bralec dopolni po svoje; interpretacije, ki so lahko dobra podlaga za branje odlomkov, ali obratno – njihova razlaga s smiselnimi poudarki. Ne glede na to, kako se približamo podobam in besedilu, pa je celotna knjiga zasnovana tako, da nas vodi k srečanju z Bogom, po katerem hrepeni vsako človeško srce.

Dodatne informacije

Avtor:

Michael Grieco, Srečko Hren

Leto izdaje:

2024

Število strani:

132

Vezava:

trda

Založba:

Društvo Mohorjeva družba