GLAS Z GORE

Na zalogi

Šifra: 57636

9,00 

Življenje božje služabnice Magdalene Gornik – ŠMARNICE 2023

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Ob vznožju Kristusovega križa

Na Gori nad Sodražico je pred dvesto leti živela Magdalena Gornik. Že kot majhna deklica, znana kot Gornikova Lenčka, je bila nekaj posebnega. Na kako izjemno, mistično in nedoumljivo pot bo stopila, pa vseeno ni slutil nihče. Kdo je bila in kaj je doživljala? Bomo prepoznali milost njenega darovanja in svetniško luč na poti k nebeškemu Očetu?

Magdalena Gornik (1835–1896) je bila tretji od sedmih otrok preproste kmečke družine v zaselku Janež na Gori nad Sodražico. Prvo videnje je doživela 11. avgusta 1848. V gradivu Nadškofijskega arhiva v Ljubljani so izpričana številna zamaknjenja, videnja, mistična obhajila, telesne stigme, materializacija različnih predmetov in levitacija. Vse od trinajstega leta pa do svoje smrti ni zaužila nobene zemeljske hrane. V stanju zamaknjenosti je razumela in govorila grško, kaldejsko in hebrejsko, jezike, ki se jih ni nikoli učila. Imela je dar uvida v notranje stanje duše. Plemenita nevesta Jezusovega Srca in ljubljenka Božje Matere Marije je vse svoje življenje preživela ob vznožju križa nedoumljivega trpljenja in čutila ceno telesnih ran, ki so krvavele iz ljubezni do vsakogar izmed nas.
Kongregacija za svetnike je 23. novembra 2021 izdala dovoljenje, s katerim je nadškofija začela uradni postopek za beatifikacijo in kanonizacijo Božje služabnice Magdalene Gornik.

Dodatne informacije

Avtor:

Aleš Pečavar

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2023

Število strani:

88

Vezava:

mehka