GLEJ, TRKAM

Na zalogi

Šifra: 55738

7,50 

Praktični vodnik za tiste, ki želijo opraviti dobro spoved.

“V zadnjih tridesetih letih mojega evangelizacijskega delovanja sem srečal mnogo katoličanov, ki niso vedeli, kako opraviti dobro spoved. Morda je vzrok v tem, da današnja Cerkev posveča premalo pozornosti poučevanju katekizma. To knjižico pišem z namenom, da bi ljudem pomagal, kako naj se pripravijo na dobro spoved.”

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

“Dandanes srečujem mnogo ljudi, ki ne opravljajo zakramentalne spovedi pri duhovniku, ampak pravijo: ‚Zakaj bi se spovedoval duhovniku; ali ni dovolj, da priznam grehe Bogu?‘ Poznam nekaj duhovnikov, ki imajo oblast odpuščati grehe, pa v greh ali v zakrament sprave ne verjamejo; zato se ne dajejo na razpolago ljudem za spoved. Sveta Mati Cerkev uči duhovnike, naj vernike spodbujajo, da pristopajo k zakramentu spovedi in da so sami na razpolago za spovedovanje …”

Knjiga Glej, trkam je klic k spreobrnitvi, je klic k vrnitvi k Bogu, ki je ljubezen.
Oče James v tej knjigi razloži, kaj je greh, na primer greh zoper Svetega Duha, kaj pravilno oblikovana vest, v čem je veličina spovedi, pri kateri Jezus deli svojo oblast odvezati grehe s svojimi nasledniki, duhovniki. Podrobni seznami vprašanj kristjanu pomagajo odkriti, v čem je grešil zoper Božje in cerkvene zapovedi in kaj je dobrega opustil.
Pri spovedi Kristus sam spokorniku odpusti grehe, osvobodi ga izpod sil zla. Dobro opravljena spoved napolni človekovo srce z milostjo in močjo Svetega Duha, da zmore živeti novo življenje po Božjih zapovedih ter pogumno pričati za Kristusa. Po dobri spovedi kristjan močneje začuti, da je Božji otrok, dobi moč za boj proti grehu, osvobojen je strahov, zmožen je sprave, doseže notranje in včasih tudi telesno ozdravljenje (več o tem pove knjiga Notranje ozdravljenje za novo življenje). Naravno je, da človek po spovedi izkusi veliko veselje in mir.

Dodatne informacije

Avtor:

P. James Manjackal

Založba:

Salve

Leto izdaje:

2006

Število strani:

158

Vezava:

mehka