JEZUS IZ NAZARETA II.

Na zalogi

Šifra: 48664

29,90 

Jezus iz Nazareta: več kakor knjiga.
Je ganljivo, očarljivo in osvobajajoče pričevanje.

Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

DRUGI DEL
OD VHODA V JERUZALEM DO VSTAJENJA

Pred nami je drugi del trilogije Josepha Ratzingerja / papeža Benedikta XVI. Jezus iz Nazareta.

Če je papež Benedikt XVI. v prvi knjigi hotel »okrepiti živi odnos do Jezusa«, nam v svoji drugi knjigi o Jezusu – od vhoda v Jeruzalem in vstajenja –, predstavi »Jezusov lik in oznanilo«. Pisec sam pravi, da »bi bilo morda dobro, če bi ti dve besedi – lik in oznanilo – dodali knjigi kot podnaslov, da bi pojasnili njen bistveni namen«.

Knjiga nam najprej podaja kritično strokovno razlago Svetega pisma o Jezusu iz Nazareta, na podlagi hermenevtičnih predpostavk – z razlagami besedil Svetega pisma. Papež ugotavlja, da je opisovanje Jezusa z omenjenimi metodami in pristopom vsebinsko preveč boren, da bi od njega mogli izhajati veliki zgodovinski učinki; preveč ga zapirajo v hišo preteklosti, da bi bil možen oseben odnos do njega. V povezovanju razlag Svetega pisma nam pisec pomaga, da bi se zazrli v Jezusov evangelij in mu prisluhnili.

V središču te knjige so odločilne besede in dogodki Jezusovega življenja, to je njegovo trpljenje, smrt in vstajenje. Papež Benedikt XVI. izhaja iz Jezusovega povsem osrednjega in edinstvenega lika in osvetljuje polni pomen Svetega pisma, ki “ga moramo brati in razlagati v istem Duhu, v katerem je bilo napisano” (BR 12).

Glavna težišča knjige so: vprašanje o zgodovinskem temelju krščanstvaJezusovo mesijansko poslanstvo, odrešenje kot spravna žrtev za odpuščanje grehov, Kristusovo duhovništvo in seveda vstajenje. 

Ratzingerjeva knjiga je zgodovinsko delo na prelomnici dveh obdobij, ki začenja novo dobo teološke eksegeze. Je veliko povabilo k dialogu med sodobno eksegezo in patristično razlago kakor tudi povabilo k dialogu med eksegeti, teologi in pastirji. Je veliko povabilo k pogovoru o bistvu krščanstva, in sicer v svetu, ki išče usmeritev in kjer se različna verska izročila trudijo, da bi novim rodovom posredovala dediščino verske modrosti človeštva.

Dodatne informacije

Avtor:

Joseph Ratzinger – papež Benedikt XVI.

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2011

Število strani:

304

Vezava:

trda