JORDAN PETERSON, BOG IN KRŠČANSTVO

Na zalogi

Šifra: 51652

27,90 

Ta knjiga je prva sistematična analiza Petersonovih predavanj in uspešnic 12 pravil za življenje ter Onkraj reda s krščanskega vidika.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Ta knjiga je prva sistematična analiza Petersonovih predavanj in uspešnic 12 pravil za življenje ter Onkraj reda s krščanskega vidika. Nepogrešljivo branje za kristjane, ki bi ga radi bolje razumeli, pa tudi za navdušence, ki se morda zdaj prvič resno sprašujejo o vlogi in pomenu vere.

Oseba, ki v govorico sodobne posvetne kulture intenzivno vrača pojem Boga in svetopisemska sporočila, ni duhovnik, strokovnjak za Sveto pismo ali škof, ampak profesor psihologije, ki se ne izreka za nobeno krščansko skupnost. Predavanja in spisi Jordana Petersona o psihologiji, filozofiji in religiji so kulturni fenomen, ki v zadnjih letih priteguje na milijone bralcev in poslušalcev po vsem svetu.

Petersonova misel je zaznamovana z napetim odnosom med arhetipom in realnostjo – med idealom Kristusa in Bogom, ki deluje v zgodovini. Na vprašanje, ali je sam vernik, Peterson odgovarja: “Poskušam živeti, kot da Bog obstaja.”

Ta knjiga je prva sistematična analiza Petersonovih spletnih predavanj in uspešnic 12 pravil za življenje ter Onkraj reda s krščanskega vidika. Nepogrešljivo branje za kristjane, ki bi radi bolje razumeli »fenomen Jordana Petersona«, pa tudi za njegove zveste navdušence, ki se morda zdaj prvič resno sprašujejo o vlogi in pomenu vere.

»Zadnjih nekaj let je Jordan Peterson eden najvplivnejših mislecev naše kulture. Njegovi razmisleki o Svetem pismu, razumevanje kvalitetnega življenja in njegove previdne besede glede vzpona kulturnega marksizma so nedvomno oblikovale in informirale milijone ljudi. V tej knjigi Christopher Kaczor in Matthew R. Petrusek preučujeta in razkrivata načine, na katere je mogoče dr. Petersona razumeti s krščanskega vidika. Ne glede na to, ali je bralec novinec v Petersonovi misli ali njegov dober poznavalec, bo ugotovil, da Kaczor in Petrusek nista preprosto ponovila Petersonovih naukov, temveč sta ponudila koristen komentar in pošteno kritiko.«

Mike Schmitz, duhovnik, pisatelj in govornik

Dodatne informacije

Avtor:

Christopher Kaczor, MATTHEW R. PETRUSEK

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2022

Število strani:

216

Vezava:

trda