K LUČI

Na zalogi

Šifra: 53043

18,00 

Božji služabnik neuničljivega upanja

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Knjiga K luči je tretji del biografske trilogije V nebo (ob Srebrnem dečku in Zlatem pastirju) in pripoveduje o dogajanju po smrti Božjega služabnika Alojzija Kozarja, ki je s svojim duhovniškim in kulturnim delom zaznamoval najprej Odrance,
nato slovensko Cerkev, pa tudi širši slovenski kulturni prostor. Zapisi odsevajo prepričanje ljudi o njegovi svetosti in njihova prizadevanja, da bi jo prepoznala tudi Cerkev.

Odranska cerkev ima v notranjosti osem stebrov in ob njih osem nevidnih stebrov, žrtev nesreče pri gradnji cerkve. Ima pa še osrednji nevidni steber, ki se pne najvišje. To je steber s tremi loki, ki se imenuje Božji služabnik Alojzij Kozar.
On je vedel, da je pri Bogu doma. Vedel je, da mora iti v nebo. V to smer je hodil že kot otrok in mladenič, že kot Srebrni deček. Še bolj zavzeto je hodil v nebo kot duhovnik, župnik v Odrancih, kot Zlati pastir. Dogajanje po njegovi smrti ali K luči govori o prepričanju ljudi, da je v nebo tudi vstopil, da je prišel k Luči, da je ves obsijan z Lučjo.
Tudi tri dela: Srebrni dečekZlati pastir in K luči s skupnim imenom V nebo so steber s tremi loki, ki je usmerjen domov, v nebo.

Dodatne informacije

Založba:

Mohorjeva založba Celovec

Leto izdaje:

2022

Število strani:

208