KRST

Na zalogi

Šifra: 53081

15,00 

Vsak dan k izvirom novega življenja

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Včasih imamo vtis, da v ozračju vlada prepričanje, da lahko živimo življenje novega človeka kar mimo krsta. Kakor da bi si zgolj s preprostim posnemanjem nekih kulturnih vzorcev in etičnih načel mogli pridobiti način razmišljanja, čutenja, hotenja in ravnanja novega človeka. Tako se spontano vprašamo, zakaj se dati krstiti, zakaj verovati v Kristusa, ali, še bolj radikalno, kakšen je smisel Kristusovega dela za današnjega človeka.

Knjiga, ki jo imate v rokah, na svež in prepričljiv način odkriva radikalno novost krsta v tem, kar zadeva življenje sámo, oziroma, kakovost novega življenja, ki nam je podarjeno pri zakramentu krsta.

Maria Campatelli na teh straneh predstavi neobičajen pristop h krstu. Obravnava ga kot vključenega v skrivnost in posledično v življenje, v Cerkev in v osebno zgodovino. V tem je ena glavnih zaslug pričujočega besedila in to ga tudi naredi privlačnega. Navadili smo se, da je v pisanju o podobnih temah pristop v glavnem področen: dogmatičen, zgodovinski, bogoslužen, pastoralen itd. Tukaj pa na krst gledamo povsem drugače, rekel bi, izrazito duhovno: izhajamo iz obreda in odkrijemo pomen krsta za novost življenja, ki ga poraja. Ta novost je predstavljena tako, da se bralec lahko pri njej navdihuje, hrani svoje duhovno življenje, obogati spomin na svoj krst in zaznava njegov vpliv tudi na življenje Cerkve, svojega okolja in kulture.

p. Marko Ivan Rupnik DJ

Italijanska teologinja, zgodovinarka ter specialistka za Italijansko kulturo in jezik ter sodelavka Centra Aletti v Rimu,  Marija Campatelli, je Krst napisala kot pot raziskovanja koreninam tega najpomembnejšega zakramenta v zgodovini Cerkve. Raziskuje snovne simbole, besede in dejanja, ki smo jim priča pri krstu ter odstira njihovo izredno teološko in duhovno bogastvo, ki smo ga mogoče kdaj že pozabili ali gremo površno mimo njega. Knjiga nam odstre razumska, duhovna ter celo estetska obzorja moči tega zakramenta znotraj bogastva tradicije Cerkve. Knjiga je zelo primerna za vse, ki se pripravljajo na krst, se pravi staršem, botrom, katehumenom, primerna pa tudi za vsakega, ki želi poglobiti smisel in pomen zakramenta svojega krsta. Ne bo nam žal prehoditi to pot skupaj z avtorico.

p. Marjan Kokalj DJ

Dodatne informacije

Avtor:

Maria Campatelli

Založba:

Založba Dravlje

Leto izdaje:

2021

Število strani:

156

Vezava:

mehka