MAGDALENA GORNIK

Na zalogi

Šifra: 51675

21,50 

Knjiga »Magdalena Gornik« je nastala na osnovi diplomske naloge in je sad večletnega raziskovanja dokumentov povezanih z Magdaleno.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Poglobljeno raziskovanje življenja Magdalene Gornik se je začelo leta 1996, ko je g. France Baraga objavil prvi članek ob stoletnici njene smrti. Takrat je g. Baraga, ki je delal v Nadškofijskem arhivu v Ljubljani, odkril fond dokumentov, za katerega dolgo ni vedel nihče. Raziskovanje je ob pomoči g. Baraga nadaljevala Martina Kraljič, ki je zbrala in sestavila njen življenjepis ter se teološko poglobila v mistične pojave. Zbrane izsledke je pod mentorstvom msgr. dr. Marjana Turnška predstavila v diplomski nalogi leta 2004 na Teološki fakulteti.

Knjiga »Magdalena Gornik« je nastala na osnovi diplomske naloge in je sad večletnega raziskovanja dokumentov povezanih z Magdaleno. Knjiga temelji na dejstvih – vsaka trditev v knjigi je dokumentirana in prinaša najbolj celovit pregled Magdaleninega življenja dosedaj. Poleg življenjepisa z zgodovinsko izpričanimi mističnimi pojavi in teološko razlago prinaša tudi izbor Magdaleninih misli in pričevanja za uslišane molitve na njeno priprošnjo.

Dodatne informacije

Avtor:

Martina Kraljič

Založba:

Kulturno društvo Magdalene Gornik

Število strani:

234

Vezava:

mehka