MNOGO NAM JE PODARIL

Na zalogi

Šifra: 58011

24,90 

Ob prvi obletnici smrti papeža Benedikta XVI.

Zakaj še ena knjiga o Benediktu XVI.?
Tu ne pričakujte akademskih sintez o njegovem teološkem učenju. Ne pričakujte kupa velikih nagovorov svetu. Avtor kardinal Robert Sarah, pravi, da je želel napisati to knjigo, da bi odstrl moč učenja duhovnega voditelja, kar je Benedikt XVI. bil. V tej knjigi boste torej našli vpogled v dušo Josepha Ratzingerja.

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Benedikt XVI se je vedno zavzemal za očetovsko skrb in misijonarsko nalogo, da bi z modrostjo, nepopustljivostjo in ostrim čutom za natančnost obravnaval eno od najpomembnejših vprašanj – kdo je Bog? V zasebnih pogovorih je pogosto poudarjal: ‘Veliko je pomembnih stvari, a najpomembnejša je vera v Boga.’ Ta vera v Boga je bila središče njegovega oznanjevanja, papeževanja in škofovske službe. Medtem ko so drugi morda imeli drugačne prioritete, je bil glavni cilj Benedikta XVI nedvoumno jasen – Bog.

Joseph Ratzinger si je prizadeval, da bi nas ponovno pripeljal do odkritja veličine, svetosti in božanskega izvora liturgije, ki nas bo postavilo pred Boga. Njegov izjemni čut za Boga je v njem ustvaril brezpogojno ljubezen do Božje besede, ki jo posredujeta izročilo in Sveto pismo, in jo je zvesto posredoval skozi nedotakljivo učiteljstvo Cerkve.

Naj bo Benedikt XVI, naš duhovni vodja, pastir naših src in oče naših duš, naš vodnik in varuh Cerkve. Naj njegova modrost in ljubezen do Boga še naprej usmerjata in varujeta Cerkev ter nas vse pripeljeta bliže k Njemu.

Dodatne informacije

Avtor:

Robert Sarah

Leto izdaje:

2023

Število strani:

200

Vezava:

mehka

Založba:

Salve