MOJE ŽIVLJENJE JE V TVOJIH ROKAH

Na zalogi

Šifra: 53643

9,50 

Avtor knjige karmeličan Wilfrid Stinnisen nas na zanimiv način povede po poti predajanja Bogu. Tudi če smo trenutno popolnoma »samooskrbni« in »samozadostni«, se lahko še vedno prepustimo Božjim rokam. Ob prebiranju knjige se človek hitro zave, da nismo mi gospodarji svojega življenja, kraja, družine. Nad nami vedno bdi On, ki je Vsemogočen, Vseprisoten in ki skrbi za celotno naše življenje, pa naj bo še tako drobna malenkost. S postopnim izročanjem Bogu postajamo vedno bolj svobodni, saj vemo, da bo, ob našem sodelovanju, za vse poskrbel On.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Dragi bralec, povabim te na pot izročanja, pot predajanja, pot veselja, pot, ki nas vodi v Božji objem. Povabim te, da pogumno stopiš na to pot.
Današnja psihologija nas poskuša naučiti, da bi sprejemali to, kar je neizogibno. Vendar golo sprejemanje večkrat meji na vdanost v usodo. Boj se nam lahko zdi brez smisla, ko v dani situaciji nismo sposobni ničesar storiti. Če mislimo, da sta to stanje povzročila usoda ali slučaj in da je vse brezciljno in nesmiselno, nam preostane samo še resignacija – obup, vdanost v usodo. Za človeka, ki ne pozna Stvarnika, polnega ljubezni, in Tistega, ki ima vse v svojih rokah, je to edina možnost.
Krščanski odgovor na resignacijo je predanost, ki se poraja iz vere, da nad vsem – tudi nad tistim, kar se nam zdi nesmiselno – bdi skrbna ljubezen Nekoga. Izmed vseh stališč, lastnih krščanski veri, ima morda, poleg odpuščanja, preprostosti, molitve in dobrote, predanost najbogatejšo vsebino. »Sedaj me vodi samo še predanost, ničesar drugega gotovo tudi nimam,« piše sveta Mala Terezija.

Dodatne informacije

Avtor:

Wilfrid Stinissen

Založba:

Salve

Leto izdaje:

2021

Število strani:

103

Vezava:

mehka