PO DUHU

Na zalogi

Šifra: 55548

17,90 

Jezuit p. Marko Ivan Rupnik je eden od enajstih izbranih teologov, ki so na povabilo Vatikana napisali knjigo o smeri Cerkve s papežem Frančiškom..

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Jezuit p. Marko Ivan Rupnik je eden od enajstih izbranih teologov, ki so na povabilo Vatikana napisali knjigo o smeri Cerkve s papežem Frančiškom – vsak z lastnim teološkim poudarkom. P. Rupnik v svojem delu opisuje papeževo smer na področju duhovne teologije. Gre za duhovno teologijo, ki je izraz prenove cerkvenega življenja, kakor jo je začrtal papež Frančišek, da bi »zmogli epohalni prehod, v katerem se nahajamo.« Poseben poudarek je namenjen ponovnemu ovrednotenju občestvenosti, saj Bog človeški rod kliče k »bivanju po Duhu«, to pa je občestveno bivanje oziroma bivanje v odnosih.

»Duhovno življenje je v svojem bistvu večplastna stvarnost, saj se v gestah, besedah in čutenju tistega, ki živi duhovno, vedno razkriva neka globlja navzočnost, pomen, ki se ne ustavi na površju. Prav zato, ker duhovno bivanje pomeni, da živimo v drugem, v Kristusu, in da Kristus živi v nas, nobena stvar ni enoplastna: vse dopušča, da zaslutimo še en obraz, slišimo še en glas, zaznamo dejanje še nekoga drugega.«

Dodatne informacije

Avtor:

Marko Ivan Rupnik

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2018

Število strani:

144

Vezava:

mehka