PREROK

Ni na zalogi

Šifra: 41591

15,00 

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Kahlil Gibran je hkrati pesnik, pisatelj, filozof in mistik, za nekatere pa zapeljivec in heretik. Višek njegove temeljne filozofije najdemo v njegovem poznem delu “Prerok”.

O Otrocih je Kahlil Gibran v pričujočem delu Prerok zapisal:

Vaši otroci niso vaši otroci. Sinovi in hčere klica Življenja k Življenju so. Po vas prihajajo, a ne od vas. Čeprav so z vami, niso vaše lastnine.

Lahko jim darujete svojo ljubezen, toda ne morete jim dati svojih misli, kajti imajo svoje misli. Lahko sprejmete njihovo televizijo, ne pa njihovih duš, kajti njihove duše že prebivajo v hiši jutrišnjega dne, ki je vi niti v svojih sanjah ne morete obiskati. Lahko si prizadevate, da boste takšni kot oni, toda ne trudite se, da bi oni ravnali kot vi Kajti življenje ne teče nazaj in se ne ustavlja ob tem, kar je bilo včeraj. Vi ste lok, iz katerega tako živite puščice, izstreljeni vaši otroci. Lokostrelec pa vidi cilj na poti neskončnosti v On s svojo močjo napenja lok, da bi Njegove puščice mogle leteti hitro in daleč. Naj napetost, ki jo ustvarja v vas Lokostrelčeva roka, rodi veselje, kajti kakor ljubi puščico v letu, tako ljubi tudi lok, ki miruje.

Dodatne informacije

Avtor:

Kahlil Gibran

Založba:

Založba Dravlje

Leto izdaje:

1991

Vezava:

mehka