21, POPOTOVANJE V DEŽELO KOPTSKIH MUČENCEV

Na zalogi

Šifra: 57507

24,90 

2015 je Zahod pretresel skrbno koreografiran video, ki prikazuje, kako so pripadniki ISISa obglavili enaindvajset oranžno oblečenih kristjanov

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Februarja 2015 je Zahod pretresel skrbno koreografiran propagandni video, ki prikazuje, kako so pripadniki ISISa na libijski plaži obglavili enaindvajset oranžno oblečenih kristjanov. Vsi razen enega so bili mladi koptski krščanski delavci migranti iz Egipta.

Priznani literarni pisatelj Martin Mosebach je odpotoval v egipčansko vasico Uru, da bi srečal njihove družine in bolje razumel vero in kulturo, ki sta navdihnili takšno mučeništvo, ki vero v Kristusa izpriča s krvjo. Mosebach je bil vedno znova presenečen, da žalujoči sorodniki enaindvajseterice niso govorili o maščevanju, ampak o ponosu, da imajo v družini mučenika, svetnika. V enaindvajsetih simboličnih poglavjih beremo potopis njegovega srečanja s tujo kulturo in cerkvijo, ki je ohranila vero in liturgijo zgodnjega krščanstva – »Cerkev mučencev«. Mosebach se kot skeptični zahodnjak znajde kot tujec v svetu, v katerem je vse odsev ali izpolnitev svetopisemskih dogodkov, pogumno soočanje s preganjanjem pa je del vsakdanjega življenja.

Dodatne informacije

Avtor:

Martin Mosebach

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2022

Število strani:

224

Vezava:

mehka