MENIH V VRTINCU SIRSKE VOJNE

Na zalogi

Šifra: 55655

17,50 

Jacquesa Murada, sirskega meniha in duhovnika iz samostana Mar Musa, so 21. maja 2015 ugrabili pripadniki organizacije Islamska država. Po petih mesecih ujetništva in številnih trenutkih, ko je bil prepričan, da ga bodo ubili, mu je uspelo pobegniti s pomočjo prijateljev muslimanov. Danes živi v begunskem taborišču v Sulajmaniji v Iraku. Resnična zgodba.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Jacquesa Murada, sirskega meniha in duhovnika, so 21. maja 2015 ugrabili pripadniki organizacije Islamska država. V petih mesecih, ki so sledili, je preživljal mučenje, izsiljevanje, nasilne in nenehne pozive k spreobrnitvi v islam ter številne trenutke, ko je bil prepričan, da ga bodo ubili. A tudi pot v svobodo se je odprla s pomočjo prijateljev muslimanov.

Kdo je Jacques Murad? Pred skoraj tridesetimi leti je skupaj z italijanskim jezuitom Paolom Dall’Ogliom ustanovil meniško skupnost v sirskem samostanu Mar Musa, ki se posveča molitvi, delu, gostoljubnosti in prijateljstvu z muslimani. Enako poslanstvo dialoga in sožitja je pozneje živel v samostanu Mar Elian. Hkrati je bil župnik za 372 sirokatoličanov v bližnjem mestu Karjatajn. Ko so se razmere v Siriji zaostrile, je svoje župljane prepričal, da niso segli po orožju. V ujetništvu se je izkazalo, kako pravilna je bila ta odločitev.

Menih v vrtincu sirske vojne je zgodba o njegovem življenju, poslanstvu in grozljivi izkušnji ujetništva. Predvsem pa je to zgodba o upanju. Bralcu pokaže smer ravnanja, ki edino lahko pozitivno doprinese k spremembi svetovnega dogajanja.

Dodatne informacije

Avtor:

Amaury Guillem, Jacques Murad

Založba:

Emanuel

Leto izdaje:

2019

Število strani:

204

Vezava:

mehka