SKRIL ME JE

Na zalogi

Šifra: 57587

19,80 

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Knjiga Skril me je ni samo pretresljiv zapis pogovora s starši zlorabljene deklice, petletne Doris, ni samo znanstveno seciranje družbe, ki se sooča z umori, nasiljem, alkoholizmom in pedofilijo, temveč odpira problemsko polje psiholoških, socialnih in družinskih posledic spolne zlorabe in smrti žrtve na tako imenovane prikrite žrtve, ki ostanejo same v borbi z vsem, kar v jedro družinske celice prinaša zloraba in smrt otroka.

Pripoved o Doris nas znova opozori na pogosto spregledano dejstvo, da travme nasilja razdiralno delujejo tudi na priče nasilja. Pomoč pa potrebujejo tudi tisti, ki jim je bila žrtev najbližje. Če doživi kateri od družinskih članov izkušnjo spolne zlorabe, se lahko razširi njen vpliv na celotno družino in prizadene, okvari njeno funkcioniranje ne glede na to, ali se je zloraba zgodila pred kratkim ali v preteklosti. Prenos travmatizacije na ostale družinske člane je sekundarna viktimizacija. Premalo govorimo o (skoraj pričakovanih) razdiralnih duševnih procesih, ki jih sproži dinamika nasilja in zadenejo svojce žrtev.

Odlomek iz knjige:

»Na sodišču sem ga videla prvič. Bil je obkrožen s štirimi policisti. Nisem ga mogla pogledati v oči. Bil je čisto miren, flegma. V sebi sem čutila jezo, sem mislila, da bom skočila vanj. Premalo je dobil. Jezna sem bila. To ni pravična kazen za nekoga, ki naredi nekaj takšnega. Da naredi to otroku.« »Do smrti bi moral biti zaprt, do smrti,« je dodal Anton. »Kako lahko kdo kaj takega stori otroku? Zakaj to počnejo?« je vprašala Silvija. 

O avtorju: 

Dr. Boštjan Brezovnik je izredni profesor za upravno pravo in pravo javne uprave. Skupaj z režiserjem Igorjem Zupetom je avtor televizijske igrano-dokumentarne serije Inhumanum o kriminalu in nasilju na Slovenskem.

Dodatne informacije

Avtor:

Boštjan Brezovnik

Leto izdaje:

2023

Število strani:

114

Vezava:

mehka

Založba:

Družina