S SVETIM JOŽEFOM SE OKREPIMO V PREPUŠČANJU BOŽJI PREVIDNOSTI

Ni na zalogi

Šifra: 58112

6,00 

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Na svetega Jožefa se pogosto obračamo in mu zaupamo vse vrste materialnih skrbi: finančne stiske, iskanje domovanja ali dela … Številna pričevanja o uslišanih molitvah, povezana s svetim Jožefom, so utrdila njegov sloves svetnika, ki lahko razreši tudi najbolj zapletene človeške situacije.

Vendar je sveti Jožef tudi velik duhovni učitelj. Pričujoča knjižica se naslanja na razmišljanja papeža Frančiška, vzeta iz apostolskega pisma Patris Corde (Z Očetovskim srcem) z dne 8. decembra 2020. Vabi nas, naj devet dni sledimo svetemu Jožefu, njemu, ki je bil vreden, da postane oče in vzgojitelj Božjega sina.

Zbirka »V 9. dneh …« prinaša kratke duhovne vaje, ki jih lahko opravljamo doma, na počitnicah, na avtobusu ali vlaku … Namenjene so ljudem, ki se kljub pomanjkanju časa odločijo, da bodo predlaganim vsebinam posvetili deset minut na dan.

Devet dni navdihujočih razmišljanj na točno določeno temo prinaša napredek v duhovnem življenju. So šola molitve in obenem resnični pripomoček za spreminjanje samega sebe.

Za vsak dan sta predlagani dve meditaciji. Če je le možno, se prvi posvetite zjutraj, drugi pa v primernem trenutku čez dan ali zvečer.

Kratke duhovne vaje sestavljajo: vaje za zbranost, Božja beseda, misli svetnikov ali vélikih duhovnih piscev, dnevna odločitev … Vse to nam pomaga vstopiti globoko v pristno duhovno izkustvo.

V sedmi knjigi v zbirki, S svetim Jožefom se okrepimo v prepuščanju Božji previdnosti, vas papež Frančišek popelje na pot skupaj s Svetim Jožefom s pomočjo naslednjih razmišljanj:

  1. dan: Spoznajmo sv. Jožefa
  2. dan: Veličina sv. Jožefa
  3. dan: V šoli sv. Jožefa sprejemamo svojo krhkost
  4. dan: V šoli sv. Jožefa se učimo poslušnosti
  5. dan: V šoli sv. Jožefa sprejemamo svoje življenje takšno, kot je
  6. dan: V šoli sv. Jožefa se pogumno spoprijemamo z življenjem
  7. dan: V šoli sv. Jožefa ljubimo Cerkev in svoje brate
  8. dan: V šoli sv. Jožefa ponovno odkrivamo pomen dela
  9. dan: V šoli sv. Jožefa odkrivamo pravo očetovstvo

Dodatne informacije

Avtor:

Papež Frančišek

Leto izdaje:

2024

Število strani:

72

Vezava:

mehka

Založba:

Emanuel