SADHANA – POT K BOGU

Ni na zalogi

Šifra: 55332

8,50 

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Anthony de Mello je izoblikoval SADHANO kot vrsto zaporednih vaj, ki jih je prvič podal slušateljem v Rimu leta 1974/75. Kako je bil sprejet, kaže dejstvo, da je njegova knjiga postala uspešnica po vsem svetu.

Anthony de Mello je pisal knjige v multireligijskem prostoru, da bi z njimi pomagal vernikom drugih verstev, agnostikom in ateistom pri njihovem duhovnem iskanju. Avtorjev namen ni bil pisati učbenike za poučevanje katoličanov v verskem nauku ali verskih resnicah.

Iz avtorjevega uvoda
“Neki prijatelj jezuit mi je nekoč povedal, kako se je zatekel k hinduističnemu guruju, da bi ga le ta uvedel v umetnost molitve. Guru mu je rekel: “Skoncentrirajte se na dihanje.” Prijatelj se je torej za kakih pet minut posvetil samo dihanju. Potem je guru rekel: “Zrak, ki ga vdihavate, je Bog. Boga vdihavate in izdihavate. Začnite se tega zavedati in ohranite to trajno v zavesti.”

Vaje, ki jih priporočam v tej knjigi, so zelo podobne načinu omenjenega hinduističnega guruja, ki ga osebno nisem nikoli srečal, niti zanj še kdaj slišal. Tudi sam imam o molitvi vrsto teorij, a o njih bom govoril pozneje v povezavi z vajami…”

Dodatne informacije

Avtor:

Anthony de Mello

Založba:

Založba Dravlje

Leto izdaje:

1991

Število strani:

165