AVTOBIOGRAFSKI SPISI (sveta Terezija Deteta Jezusa)

Na zalogi

Šifra: 43005

12,60 

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Sveta Terezija Deteta Jezusa (1873-1897), mlada francoska karmeličanka, je zapustila tri avtobiografske spise. Prvič so bili v nekoliko okrnjeni in predelani verziji izdani pod naslovom Zgodba duše tik po njeni smrti, izvirno besedilo vseh treh rokopisov pa je bilo objavljeno leta 1957. Knjiga Avtobiografski spisi je zvest posnetek in prevod izvirnih rokopisov o življenju “male” Terezije, ki so namenjeni širšemu bralstvu. 

  1. Rokopis, posvečen častiti materi Agnezi Jezusovi
  2. Pismo sestri Mariji Presvetega Srca
  3. Rokopis, naslovljen na mater Marijo Gonzaga

Trem rokopisom so priključeni še spis Darovanje usmiljeni ljubezni, prepis in prevod listka, ki ga je nosila na srcu na dan zaobljub, ter glavni življenjski podatki.

 

Odlomek iz knjige:

Jasno je: če je Cerkev iz udov sestavljeno telo, mora imeti najpotrebnejše, najvažnejše, in to je srce, ki mora goreti v ljubezni. Ljubezen poganja ude, da delajo. Če bi ugasnila ta, bi prenehali apostoli z oznanjevanjem evangelija in mučenci bi se branili prelivati svojo kri. Doumela sem, da ljubezen druži v sebi vse poklice, da je ljubezen vse, da obsega vse čase in vse kraje, z eno besedo – da je ljubezen večna.
Tedaj sem v zamaknjenju nore radosti vzkliknila: O, Jezus, ljubezen moja! Slednjič sem le našla svoj poklic: moj poklic je ljubezen! Da, našla sem svoje mesto v Cerkvi. To mesto pa si mi odkazal ti sam, moj Bog. Jaz bom v srcu Cerkve, svoje matere, Ljubezen.”

Dodatne informacije

Avtor:

Sveta Terezija Deteta Jezusa

Leto izdaje:

1997

Število strani:

248

Vezava:

trda

Založba:

Samostan Karmeličank Sora