PATER PIJ: ČUDEŽI PATRA PIJA

Na zalogi

Šifra: 57784

24,95 

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Gre za eno od najpopularnejših knjig o priljubljenem svetniku našega časa!

Čudežno življenje?

Čudeži, stigme (Kristusove rane), bilokacije (biti istočasno prisoten na dveh različnih mestih), napovedovanje prihodnjih dogodkov, številna ozdravljenja in spreobrnjenja … To so samo nekateri čudežni pojavi iz življenja patra Pija, ki jih znanost ne uspe razložiti, v knjigi pa so živo opisani!

V procesu razglasitve za svetnika je Cerkev zbrala pričevanja, dokumente, dokaze o številnih čudežih. Zaradi prevelikega števila jih je izbrala in priznala sto.

Kdo je bil pater Pij?

Njegovo rojstno ime je Francesco Forgione. Odraščal je v zelo revni družini. Pri šestnajstih letih je vstopil v noviciat bratov kapucinov (red kapucinov je izšel iz prvotno enotnega reda manjših bratov Frančiška Asiškega) in postal brat Pij. Potem ko je postal duhovnik, ga je ljudstvo imenovalo pater Pij (padre Pio). Znan je po tem, da je prvi duhovnik s stigmami v zgodovini Cerkve. Umrl je leta 1968, v 81. letu življenja. Papež Janez Pavel II. ga je leta 2002 razglasil za svetega.

Svetnik, ki še vedno živi

Pater Pij je obljubil, da ne bo nikoli prenehal skrbeti za tiste, ki se bodo k njemu obračali po pomoč. Od njegove zemeljske smrti pa do danes se v svetu neprestano dogajajo številni čudeži na njegovo priprošnjo; številnim ljudem, ki živijo na različnih delih sveta, se je pokazal in jih rešil smrti ali pa jim je pri Bogu izprosil drug čudež.

Mnogi so že med prebiranjem o njem na čudežen način našli oziroma obnovili vero v vstalega Gospoda Jezusa Kristusa. Številni so bili spodbujeni, da odidejo v San Giovanni Rotondo, kjer se nahaja njegovo nestrohnjeno telo in kjer se na poseben način čuti njegova priprošnja.

O knjigi

Znani italijanski novinar Renzo Allegri je raziskal na tisoče dokumentov, ki so shranjeni v arhivu, da bi izpovedal čudežno življenjsko zgodbo patra Pija iz Pietrelcine.

V knjigi lahko preberete:

– pričevanja o ozdravljenjih, spreobrnjenjih, čudežnih posegih na priprošnjo patra Pija;

– kako je prejel stigme, Kristusove rane, ki jih je nosil 50 let;

– o skušnjavah in bojih s silami zla;

– kako je zgradil eno najmodernejših evropskih bolnic – Hišo lajšanja trpljenja;

– kako so bili videti njegovi zadnji dnevi zemeljskega življenja …

Dodatne informacije

Avtor:

Renzo Allegri

Leto izdaje:

2022

Vezava:

trda

Založba:

Kerigma

Število strani:

342