TI BOŠ POVEDAL

Na zalogi

Šifra: 57521

9,00 

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

……Duhovno močna bližina p. Lojzeta Bratine, ki je po sili razmer dobil zatočišče pri sveti Katarini, je osvobodila njeno nadarjenost,4 da se je v kratkem izlil slap pesmi v zbirko Ti boš povedal.5 Razvrščene so v pet razdelkov; poglavitne krščanske kreposti Vera, Upanje, Ljubezen med (osebnimi) Izpovedmi in Življenjem (kot največjim Božjim darom) in uvodna Molitev k Svetemu Duhu nedvomno izpričujejo, da je prvi naslovljenec njenih pesmi Gospod v Sveti Trojici.

Preprosto priznava: »Iščem Boga – Mojstra skrivalnic. « Išče ga v vertikali, horizontali in pod njo (5). Metkina poetika razgiba besedilo s prostorsko dinamiko. Kje vse jo išče On (10). Dal ji je živeti (9). Zdaj ga v zmedi življenja prosi, da bi bil vsak njen dan »napolnjen, / poln Boga« (14), da bi vzdržala v dvoličnosti: »Srce bo vedelo. / In Gospod bo vedel« (16). V splošni zahvali za življenje in vse, kar je in kakršna je, se mu popolnoma izroča – s prošnjo, »nauči me / neprenehoma moliti« (17).

 

Pesnjenje

Pesmi usmiljenke s. Metke Tušar so močne in žive. Prekaljene v vsakodnevni navzočnosti trpljenja in križani ljubezni. Gospod ji je dal okusiti nekaj od svoje ustvarjalnosti, da bi ga doumela tudi v njegovi lepoti.
(Akad. prof. ddr. Marija Stanonik)

Dodatne informacije

Avtor:

s. Metka Tušar

Založba:

Založba Dravlje

Leto izdaje:

2022

Število strani:

176

Vezava:

mehka