TI SI DUHOVNIK VEKOMAJ

Na zalogi

Šifra: 57330

27,80 

Kardinal Robert Sarah v knjigi »Ti si duhovnik vekomaj« – Meditacije o podobi duhovnika v štirinajstih poglavjih obravnava temelje duhovniške službe in poslanstva. Tehtno odgovarja na hudo krizo, ki pretresa katoliško Cerkev. V knjigi nas nagovorijo: cerkvena učiteljica sveta Katarina Sienska, papež sveti Gregorij Véliki, sveti Janez Zlatousti, sveti Janez Pavel II., kardinal Jean-Marie Lustiger, sveti Bernard iz Clairvauxa, papež Benedikt XVI., Georges Bernanos, sveti Janez Henrik Newman, papež Frančišek, papež Pij XII. in sveti Avguštin.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Dnevi duhovniškega posvečenja so v Cerkvi praznični. Kakšno veselje je videti te srečne mlade duhovnike, da se podarjajo Gospodu! Kdo ni kdaj občudoval globoke sreče, ki preveva zgubano in utrujeno obličje ostarelih duhovnikov, ki so bili zvesti toliko let? Službeno duhovništvo je izvir sreče, ker je v podarjanju Božjega življenja in usmerja duše k nebesom, naproti popolni sreči.

Vendar pa v današnjem času nad življenjem duhovnikov visi nočna senca. Ne mine teden brez izbruha afere o spolnih zlorabah ali sprevrženosti. Resnici je treba pogledati v obraz: zdi se, da se duhovništvo maje. Ne moremo se delati, kakor da to ni nič. Kakor bi bilo vse to samo nezgoda. Zlu je treba pogledati v oči. Zakaj je toliko sprevrženosti, stranpoti, pokvarjenosti? Ljudje od nas upravičeno zahtevajo račune. Upravičeno je, da nam pravijo: »Kakor farizeji ste, govorite, a ne delate« (prim. Mt 23,3).

Očitno je, da svetost, ki mora žareti v duhovniku, prihaja od svetosti Boga. Duhovniki morajo postati popolni in sveti, upodobljeni po Jezusu Kristusu. Kot duhovniki moramo tako delovati, da dosežemo vse človeške in krščanske kreposti, da bi se resnično priličili Kristusu in mu bili podobni.

Dodatne informacije

Avtor:

Robert Sarah

Založba:

Salve

Leto izdaje:

2022

Število strani:

225

Vezava:

mehka