TVOJA LUČ NAM PODARJA UPANJE

Na zalogi

Šifra: 54680

14,90 

V pričakovanju Gospodovega prihoda

Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Pater Anselm Grün nas skozi štiriindvajset razmišljanj popelje v adventni čas, ki je poleg božiča za veliko ljudi najljubši čas v letu. H kratkim besedilom je avtor dodal še vajo, s katero lahko poglobimo razumevanje sporočila adventnega časa.

Pater Anselm Grün je v knjigi želel opisati najpomembnejše sporočilo adventa. Za vsak dan je pripravil kratko besedilo, ki obravnava en vidik tega sporočila, ter vajo, skromen obred, da bi z njim sporočilo poglobili in ga občutili v svojem vsakdanjiku.

Knjiga prinaša tudi sporočilo štirih adventnih nedelj. Vsaka izmed njih ima svoj poseben značaj. Na prvo adventno nedeljo beremo apokaliptična besedila, ki napovedujejo konec sveta in nas spodbujajo k bedenju. Na drugo in tretjo nedeljo je v središču pozornosti Janez Krstnik, glasnik v puščavi, ki napoveduje prihajajočega Mesijo. Četrto adventno nedeljo pa smo usmerjeni k Mariji, ki rodi obljubljenega Rešitelja. Ona kot adventni lik usmerja našo pozornost v Kristusa, ki prihaja k nam in se hoče roditi tudi v nas. Zato je avtor temu 24-dnevnemu obdobju namenil razmišljanja o adventnih nedeljah. O njihovem sporočilu nas nagovarja tako, da bi skrivnost adventa zažarela v osebnem vsakdanu in družinskem življenju slehernega izmed nas.

Dodatne informacije

Avtor:

Anselm Grün

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2017

Število strani:

116

Vezava:

trda