IZBRANI FILOZOFSKI SPISI

Na zalogi

Šifra: 50466

29,90 

Nekakó skupaj z okrožnico papeža Janeza Pavla II. Vera in razum – kakšno naključje! – smo dobili tudi prvo knjigo Tomaževih izbranih filozofskih spisov v slovenščini.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Nekakó skupaj z okrožnico papeža Janeza Pavla II. Vera in razum – kakšno naključje! – smo dobili tudi prvo knjigo Tomaževih izbranih filozofskih spisov v slovenščini. Tako si bomo ob njem laže ustvarili sodbo, zakaj bo filozofija Tomaža Akvinskega – in to ne samo znotraj obnebja “krščanskih filozofij” – ohranila trajno vrednost in ostala philosophia perennis.

“Sveti Tomaž,” piše Janez Pavel II. v okrožnici, “je nepristransko ljubil resnico. Iskal jo je povsod, kjer koli jo je bilo mogoče najti, in s tem kar najodličneje pokazal na njeno univerzalnost. V njem je učiteljstvo Cerkve videlo in priznalo strast do resnice; njegova misel je prav zato, ker se je vselej obdržala v obzorju univerzalne, objektivne in transcendentne resnice, dosegla vrhove, ki si jih človeški um nikdar ni mogel niti zamišljati’. Zato ga po pravici lahko imenujemo ,apostola resnice’.”

Spisi obsegajo 44 poglavij, kratko predstavitev Tomaža Akvinskega in njegove dobe, študijo dr. Janeza Juhanta, latinsko-slovenski in slovensko-latinski glosarij ter spisek slovenske tomistične bibliografije.

Delo so prevedli Pavel Čerašek, Ksenija Geister, Matej Hriberšek in Gregor Pobežin.

Dodatne informacije

Avtor:

Tomaž Akvinski

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2023

Število strani:

640

Vezava:

mehka