DRUŽINSKA PRATIKA 2024

Na zalogi

Šifra: 54703

7,50 

Dolgoletna prijateljica za delo, zabavo in vsakodnevni navdih

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Družinska pratika je dobrodošla spremljevalka skozi vse leto. Poleg raznovrstnih podatkov za vsak dan posebej ponuja drobce lepega branja, ki pobožajo dušo, in zvrhan koš koristnih napotkov, ki olajšajo opravila, okrepijo zdravje in polepšajo domače okolje. Družinska pratika je tista drobna knjižica, ki kot zvesta prijateljica ostaja z nami v vseh letnih časih in vsakega družinskega člana nagovarja na svoj način.

Prvi del pratike prinaša koledarske podatke za leto 2024. Splošnim informacijam sledi preglednica znamenj ter seznam praznikov v Sloveniji in sosednjih državah. V mesečnih koledarskih pregledih najdemo svetniške godove in praznike, lunine mene, napoved vremena in zdaj že izvrstno sprejet setveni koledar po setvenem priročniku Marije Thun. Na enem mestu so zbrani uporabni astronomski podatki, lunine mene, vidnost planetov, mrkov in tudi Herschlov vremenski ključ. Ob koncu tega dela najde bralec še t. i. stoletni ali večni koledar. Za vsak datum v preteklosti ali prihodnosti lahko brez težav ugotovi, za kateri dan v tednu gre.
Družinska pratika 2024 prinaša tudi obsežen bralni del. Različni prispevki so razvrščeni v poglavja Korenine, Lepa beseda, Pomagajmo si, Nasveti, V sožitju z naravo, Otroški kotiček in Razvedrilo.
V rubriki Korenine se spominjamo Tomaža Akvinskega, Simona Gregorčiča, Frana Milčinskega, misijonarja Andreja Majcna ter našega nekdanjega urednika Ivana Moharja. Različni avtorji nas v svojih leposlovnih prispevkih spominjajo na pomen dobrih odnosov, čuteče besede, osebne vere in družinske povezanosti.
Družinska pratika 2024 opozarja na izzive, ki jih prinašajo digitalne naprave, in svetuje, kako se izogniti tovrstni zasvojenosti, vabi na pot upanja, ki jo v preizkušnjah poosebljata Magdalena Gornik in Lurška Mati Božja.
Na enem mestu zbere tudi vse kontakte duhovne oskrbe za bolnike in pomoči v stiski. Odgovori na vprašanja, kako spremeniti skrb v dejanje ljubezni in ne strahu, kaj je resnična modrost starih ljudi in kako po izgubi živeti naprej.
Pratika med nasveti letos opozarja na zdravilno moč smrekove smole, svetuje, kako ravnati s poplavljeno zemljo pred naslednjo vrtnarsko sezono in kako narediti gomilasto gredo. Odgovori na večna vprašanja, ali je dovoljeno krompir in gobe pogrevati, je kozarec vina res zdrav in kako je s C-vitaminom v vročem čaju. Spodbuja nas, da si pripravimo obilno in zdravo domačo ozimnico ter po predlaganih receptih spečemo nekaj izvrstnih slaščic. Ob tem pa doda še nekaj konkretnih namigov, kaj za življenje pomeni, da zmoremo sanjati drzno.
Utrinki iz narave nas vabijo v ptičje kraljestvo kraljevega ribiča, med skrivnosti Cerkniškega jezera ter z Almo Karlin na pot v Podčetrtek, Olimje in Virštanj. Poučijo nas, kako ravnati s ptički brez gnezda, in nas izzovejo, da se seznanimo s svojimi najbližjimi sosedi.
Ne manjka pa tudi zanimivega branja za najmlajše, ugankarskih izzivov za naše sive celice in nekaj izvrstnih aforizmov, ki nasmejijo in dajo misliti.

Dodatne informacije

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2023

Število strani:

224

Vezava:

mehka