MOHORJEV KOLEDAR 2023

Na zalogi

Šifra: 53686

22,00 

Kategorija:
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Pestrost vsebin žlahtne tradicije

Mohorjev koledar najstarejše slovenske založbe za leto 2023 poleg koledarskih podatkov prinaša poučne, zgodovinske in portretne prispevke, širi domača in tuja obzorja ter se ozira po naravni in kulturni dediščini naše domovine.

Mohorjev koledar 2023 vstopa v 165. leto izhajanja in se tako kot vsakoletna knjižna izdaja ponaša z najdaljšim izročilom na Slovenskem, pa tudi v Evropi nima dosti tekmecev. Prvič je izšel leta 1857 kot Slovenska koleda za leto 1858, slovenskemu ljudstvu v poduk in razveselovanje, ter z istim naslovom leta 1858. Obe izdaji je uredil Anton Janežič (1828–1869), literarni zgodovinar, slavist, slovničar, slovaropisec in urednik.
Prispevki so ubrano urejeni v smiselne in zaključene sklope. Bralce med drugim spominjajo na pomembne dogodke iz domače in svetovne zgodovine kot tudi na aktualno kulturno-družbeno dogajanje preteklega leta, s spoštovanjem in hvaležnostjo pa se spominjajo tudi velikih imen, ki so s svojim življenjem in delom neizbrisno zaznamovala slovensko preteklost in sedanjost.

Avtorji

Martin Brecelj, Aleš Maver, France Cukjati, Marija Češčut, Dejan Pacek, Dušan Škodič, Andrej Arko, Ljudmila Bokal, Ferdinand Šerbelj, Janez Suhadolc, Jože Čakš, Zvonka Zupanič Slavec, Matej Šekli, Tadej Gajser, Ana Srovin Coralli, Oliver Tič, Tomaž Erzar, Mateja Cvet, Ivanka Korošec, Jan Dominik Bogataj, Andrej Šalehar, Stane Granda, Mira Delavec Touhami, Renato Podbersič ml., Andreja Legan Ravnikar, Matjaž Klemenčič, Igor Grdina, Urška Perenič, Andraž Arko, Jožef Abram, Milan Jazbec, Milček Komelj, Gregor Čušin, Berta Golob, Jože Urbanija, Jožica Pizzoni, Peter Orešnik, Ignacij Voje, Saška Ocvirk, Tone Gorjup, Tanja Ozvatič, Karl Hren, Franc Kelih, Marko Tavčar

Dodatne informacije

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2022

Število strani:

200

Vezava:

mehka