REDNA ZBIRKA 2024

Ni na zalogi

Šifra: 41823

72,00 

Darilo za vse generacije
REDNA ZBIRKA CELJSKE MOHORJEVE DRUŽBE 2024

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

MOHORJEV KOLEDAR 2024

Tradicionalni, 166. koledar najstarejše slovenske založbe, s kalendarijskimi podatki, pregledi  najpomembnejših dogodkov preteklega leta in pestrimi prispevki avtorjev z različnih področij našega življenja po tematskih sklopih.

Rudi Mlinar: KAMAV TU

Slovenske večernice  173. Premožni dobrotnik, kateremu je cigan nekoč rešil življenje, usodno vpliva na življenje romske družine, katere sin Kamlin uspešno dokonča šolanje in študij. A to ni dovolj, da bi ga družba in družina njegove izvoljenke Mojce sprejeli kot sebi enakega. Temnejša polt in romsko poreklo v soočenju s »civili« pokažeta številne neupravičene predsodke, a tudi resnične prepade med obema kulturama, ki jih tudi mlada zaljubljenca ne moreta premostiti – zato usodo vzameta v svoje roke.

Haddon Klingberg: KO NAS POKLIČE ŽIVLJENJE. Ljubezen in življenjsko delo Viktorja in Elly Frankl

Edina avtorizirana biografija Viktorja Frankla, ki s svojo življenjsko zgodbo in svojimi premisleki desetinam milijonov ljudi po svetu pomeni neusahljiv, vsečasen vir navdiha. Ko se je Frankl po treh letih različnih koncentracijskih taborišč, kjer so umrli njegova prva žena in najožji družinski člani, vrnil na Dunaj,  je smoter svojega življenja najprej iskal v pisanju. Razsuto življenje pa mu je uspelo sestaviti šele s pomočjo pol mlajše žene Elly Schwindt, s katero sta življenje posvetila boljšemu svetu za vse ljudi.

Ana Srovin Coralli: PRAVICA DO SLADKEGA

Ko se srečujemo na križiščih sveta, še posebej radi delimo kakšen dragocen biser iz svoje domovine, svojih izkušenj in spoznanj. S svojimi zgodbami se drug drugega dotaknemo in se vzajemno obogatimo. Najlepši je občutek, ko sebi in drugim podarimo topel in »slasten« vonj po domu. Ustvarimo ga lahko v vsaki kuhinji, ne glede na to, kje na svetu se znajdemo. Tega nas v Pravici do sladkega učita Ana in Fernando, pravnica in arhitekt, Slovenka in Španec, ki živita in delata v Švici.

Alenka Kokalj: KANGLICA MORSKE PENE

Besede pobožajo, ritem zaziblje. Zato pesem na večer odžene vsak nemir. Še posebej, če ti jo ob prelepi ilustraciji prebere nekdo, ki ga imaš rad. In ko dete zapre oči in se duh umiri, je prav tam tudi pesem za odrasle. Ker se nas poezija vedno dotakne – odpira odrasle svetove pred otroki in boža otroka v odraslih. Branje, ki povezuje, saj sta na istem slikovitem polju v podobnem vzdušju in harmonični tematiki združeni otroška in »odrasla« pesem.

 

Komplet petih knjig 72 EUR
(Skupna vrednost posameznih knjig iz zbirke je 125 EUR.)

Mohorjev koledar : 24 EUR

Dodatne informacije

Avtor:

Več avtorjev

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2023