REDNA ZBIRKA 2023

Na zalogi

Šifra: 41823

69,50 

Darilo za vse generacije
REDNA ZBIRKA CELJSKE MOHORJEVE DRUŽBE 2023

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

MOHORJEV KOLEDAR 2023
Tradicionalni, 165. koledar najstarejše slovenske založbe, s kalendarijskimi podatki, pregledi najpomembnejših dogodkov preteklega leta in pestrimi prispevki avtorjev z različnih področij našega življenja po tematskih sklopih.

Branko Cestnik: POGOVORI Z NJO
(Slovenske večernice 172)
Zgodba iz druge svetovne vojne, navdihnjena po resničnih dogodkih, temelji na pripovedi enega izmed slovenskih mobilizirancev v nemško vojsko, ki ga pošljejo v zaledje vzhodne fronte, nato pa v Francijo. Na različnih bojnih položajih ima ta slovenski mladenič, ki je prisiljen nositi uniformo Tretjega rajha, nenavadna srečanja s tremi lokalnimi ženskami, ki pripomorejo, da si sredi vojnih grozot reši dušo in telo. So kakor Ona – Marija Pomočnica.

Igor Grdina: MED ZEMLJO IN ZVEZDAMI
Niz povezanih slik iz jedra slovenskega zgodovinskega izročila, kot dopolnilo vsem dosedanjim (Mohorjevim) zgodovinam. Poleg poudarjanja pomena in vloge materialne kulture za razumevanje določene dobe avtor močneje osvetljuje tudi duhovno plat življenja. Povezuje tematizacijo vsakdanjega življenja v zgodovinopisju z razumevanjem dob in vsakdanjika preteklih generacij. Predstavi sledi, ki se je pomembno ohranilo v poznejši čas: izročilo prazgodovine, antike, zgodnjega krščanstva, vključevanja prednikov Slovencev v zahodnoevropski kulturno- civilizacijski krog, ustoličevanje na Koroškem, podvige knezov Celjskih, zgodovino jezika … Knjiga, ki tudi nespecializiranemu bralcu omogoča vstopiti v bogati svet slovenske zgodovine.

France Cukjati: NA POTI ISKANJA
Kaj in koga človek vse življenje išče
Literarna, filozofska, teološka in življenjska razmišljanja. Človek je bitje, ki išče. Vse življenje, v sreči in nesreči, v zdravju in bolezni, od rojstva do smrti. Ne žene ga samo raziskovalna radovednost, ampak predvsem nagonska potreba po razume- vanju sebe in sveta. Žene ga iskanje lastnega smisla in svoje bivanjske osnove. Človek išče človeka, išče sebe, išče razume- vanje družbe, zgodovine in sveta, išče odrešenje. In ko bo vse našteto našel, bo še vedno iskal. Človek namreč išče nekaj, ki je za vsem tem …

Bob Goff: OTROCI, LJUBEZEN DELUJE!
Velikega humanitarnega delavca, človekoljuba in avtorja več knjižnih uspešnic že poznamo iz knjige Ljubezen deluje, kjer prinaša sproščen, hkrati pa izredno življenjski in pomenljiv vpogled v svojo interpretacijo Božje in človeške ljubezni. Skozi zabavne, šaljive, provokativne in ganljive prigode skuša pripovedovati o čudežu Božje ljubezni, ki se razodene skozi naša običajna življenja – sedaj tudi v zgodbah za otroke. S to knjigo se bodo otroci smejali in sanjali, navdihovala jih bo, da so za Boga zelo pomembni, naučili se bodo prevzeti odgovornost, odpuščati, ohraniti upanje in uresničevati svojo vero v vsakdanjem življenju.

Komplet petih knjig: 69,50 EUR.
(Skupna vrednost posameznih knjig iz zbirke je 120 EUR.)

Dodatne informacije

Avtor:

Več avtorjev

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2022