IZGUBLJENEC

Na zalogi

Šifra: 56927

16,90 

Izgubljenec je zgodba o resničnem dogodku družine, ki je na prvi pogled običajna.

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Izgubljenec je zgodba o resničnem dogodku družine, ki je na prvi pogled običajna. Govori o družini, ki je med množičnim pobegom iz vzhodne Evrope pred rusko vojsko v zadnjem letu druge svetovne vojne, izgubila prvorojenca. Po begu v Nemčijo, uspešno zaživijo novo življenje v povojnem času, ki ga osmišlja velika gospodarska rast. A zanje obstaja samo ena, prevladujoča tema: iskanje prvorojenca, ki se je izgubil na poti, Arnolda.

Zgodbo pripoveduje Arnoldov mlajši brat. Od mame izve, da Arnold ni mrtev, ampak ga je mama v trenutku izjemne nevarnosti odložila v naročje neznanca. Z leti pogrešani otrok vedno bolj obseda majhno družino, njegova senca močno zaznamuje otroštvo mladega protagonista in njegov odnos s svetom.

Roman govori o psiholoških učinkih iskanja brata, o čustvenih vzponih in padcih ter subtilnih mehanizmih, ki jih starši in tudi sin razvijejo pri soočanju s stresno situacijo. Največja želja staršev – najti izgubljenega sina – postane za protagonista nočna mora: »Šele zdaj sem namreč doumel, da ima Arnold, ta nemrtvi brat, v naši družini glavno vlogo, meni pa je namenil le stransko.«

Dodatne informacije

Avtor:

Hans-Ulrich Treichel

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2021

Število strani:

120

Vezava:

mehka