KLIC

Na zalogi

Šifra: 58013

24,90 

Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Omero Romeo je poklican za nadomestnega učitelja naravoslovja v razred problematičnih dijakov tik pred maturitetnimi izpiti. Ker je pred nekaj leti izgubil vid, se mu to sprva zdi nemogoč izziv, vendar se mu prav zaradi svoje slepote uspe dotakniti življenj mladih ljudi, ki so mu bili zaupani. Ker ne vidi njihovih obrazov, izumi nov način preverjanja prisotnosti, saj verjame, da svet lahko rešimo le tako, da najprej rešimo vsako ime posebej: tudi dekle, ki skriva nepojmljivo bolečino, raperja, ki živi v prevzgojnem domu, sitneža, ki z drugimi navezuje stike le izza zaslona, zapuščeno hčer, ambicioznega boksarja, ki sanja, da bi postal kot Rocky …

Presunljiva zgodba o pomembnosti in odgovornosti učiteljskega poslanstva, predvsem pa o tem, kako dragoceno je, kadar te nekdo zares »vidi«.

O avtorju:

Alessandro D’Avenia (1977) je priljubljeni italijanski pisatelj, scenarist in učitelj. Doktoriral je iz starogrške in latinske književnosti, ki ju poučuje na srednji šoli v Milanu. V slovenščini so pri založbi Družina že izšle njegove uspešnice Umetnost krhkosti, Kar ni pekel, Stvari, ki jih nihče ne ve in Bela kot mleko, rdeča kot kri.

Dodatne informacije

Avtor:

Alessandro D’Avenia

Leto izdaje:

2024

Vezava:

mehka

Založba:

Družina