ODPUSTI MI, NATAŠA

Ni na zalogi

Šifra: 54972

18,90 

Ta knjiga ni izmišljena zgodba s preračunano razvitim dogajanjem, ampak avtobiografija, resnična izpoved sovjetskega begunca Sergeja Kurdakova; opisana je viharna življenjska pot mladega fanta, zgodba človeške zlobe in resnica o Božji dobroti.

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Ta knjiga ni izmišljena zgodba s preračunano razvitim dogajanjem, ampak avtobiografija, resnična izpoved sovjetskega begunca Sergeja Kurdakova; opisana je viharna življenjska pot mladega fanta, zgodba človeške zlobe in resnica o Božji dobroti. Kurdakov je bil človek z mnogo talenti, tudi s pisateljskim talentom. Svoje življenje je opisal iskreno in naravno, spretno in živahno. V prvih odstavkih knjige se predstavi: „Jaz, Sergej Kurdakov, podporočnik, kadetniški oficir sovjetske mornarice, odlikovani mladinec, izbran za predsednika vsake mladinske komunistične organizacije v vsaki šoli, v katero sem hodil od svojega osmega leta dalje, izbran za mladinskega voditelja, ki je poučeval tisoč dvesto sovjetskih mornariških kadetov.“ Presunljivi so odstavki, ki govorijo o preganjanju in trpljenju vernih v Sovjetski zvezi, in odstavki, ki odkrivajo moč Božje besede in delo milosti.

Ko se ga je kot agenta tajne policije sredi divjanja nad „religiozniki“ dotaknila Božja roka, je Kurdakov začutil ljubezen Nevidnega; izmikal se je in šele po hudih notranjih bojih spoznal, kako osrečujoč je bil tisti objem. Uvidel je zgrešenost ukazanega početja in sklenil, da bo zapustil svojo kariero in domovino. Ko se je sovjetska ladja, na kateri je opravljal službo radijskega operaterja, v viharni noči približala kanadski obali, je pobegnil, se pogumno pognal v mrzle valove in se rešil v Kanado. V zahvalo za rešitev je sklenil posvetiti Bogu del življenja. O veri, Bogu in trpljenju vernih v Sovjetski zvezi je v Kanadi in Združenih državah Amerike predaval po cerkvah, na radiu in televiziji. Svoje spoznanje je preko zračnih valov sporočal mladim v Rusiji. Iskreno jih je ljubil. Neustrašni apostol ni mogel dolgo ostati skrit budnim očem sovjetske tajne policije. Na koncu knjige pove, kako so ga zasledovali. V svobodi, po kateri je tako hrepenel, je nanj prežala smrt: maščeval se je aparat, iz katerega je pobegnil. Kurdakova so našli v skrivnostnih okoliščinah umorjenega v njegovem stanovanju v Kaliforniji na dan novega leta 1973. V marcu tistega leta bi izpolnil 22 let.

Tone Zrnec

Dodatne informacije

Avtor:

Sergej Kurdakov

Založba:

Mohorjeva založba Celovec

Leto izdaje:

2014

Število strani:

287

Vezava:

mehka