ODREŠENJE LJUBEZNI

Na zalogi

Šifra: 55457

32,00 

Človeška ljubezen gane, Božja odrešuje

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Konec 19. stoletja je bila ameriška Kalifornija obljubljena dežela za vse iskalce obilja, bogastva in uspeha. V navalu zlate mrzlice bi moški prodali dušo za prgišče zlata, ženske pa svoje telo za prenočišče. Za zlagano kuliso poslednjega  bordelskega zatočišča živi angelska lepotica s povsem zlomljeno dušo, polno krivde, sramu in sovraštva. Zanjo je ljubezen plehka laž, odrešenje pa nemogoča iluzija. Ko se namreč odločimo, da nismo vredni ljubezni, smo sami sebi največji rablji. Toda Božja ljubezen je brezpogojna …

Sarah od moških ne pričakuje ničesar drugega kot izdajo. Prvo in največjo zakrivi njen oče, ki jo skupaj z njeno mamo zavrže. Osirotelo osemletno deklico prodajo v prostitucijo. V rosnih otroških letih se na najkrutejši način nauči, da v življenju ne more pričakovati ničesar dobrega. Da je zgolj predmet, ki ga moški za plačilo uporabljajo, zvodniki pa zlorabljajo. Njena hrana je sovraštvo in smisel vsakega novega dne prezir. Lepotica je v sebi prazna in mrtva.
Michael Hosea pa je poln prazaupanja in vere v Božjo milost. Ob prvem pogledu na Angel, kot so Sarah preimenovali, spozna Božji smisel za ironijo, saj mu je jasno, da mu je Bog prav to dekle izbral za bodočo ženo. V odnosu, polnem upiranja in bojevanja, jo Michael preprosto, vztrajno in brezpogojno ljubi. Dekletovi obrambni zidovi se počasi rušijo in njeno zamrznjeno srce se začne topiti. Moškega, ki je drugačen od vsega, kar je kdaj v življenju srečala, vzljubi, a to ljubezen prekrijejo sence strahu in občutki nevrednosti. Angel pobegne in se znova zateče v temo, ki ji je edina znana in domača. Na koncu se mora soočiti z resnico, da jo resnično lahko ozdravi le tisti, ki jo ljubi še bolj kot Michael. Literarna mojstrovina je zgodba o brezpogojni Božji ljubezni, ki življenje edina spreminja zares in dokončno.

Dodatne informacije

Avtor:

Francine Rivers

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2022

Število strani:

512

Vezava:

trda