REVOLUCIJA SVEČ

Na zalogi

Šifra: 55198

29,90 

Zgodba je postavljena v Moskvo leta 1917. Oče Grigorij je ikonopisec v samostanu Svetega Andronika, kjer se je nekoč odlikoval njegov slavni predhodnik Andrej Rubljov.

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Zgodba je postavljena v Moskvo leta 1917. Oče Grigorij je ikonopisec v samostanu Svetega Andronika, kjer se je nekoč odlikoval njegov slavni predhodnik Andrej Rubljov. Medtem ko za obzidjem samostana življenje menihov ohranja nespremenjen ritem, državo pretresa nemirni revolucionarni duh. Povsod je mogoče videti, kako boljševiki širijo svoje ideje in prevzemajo oblast. Tudi tovarna sveč, ki deluje v okviru samostana, ni imuna na zunanje pretrese. Delavska žena Nadežda Ignatjevna poskuša preživeti svojo družino in v upanju trepeta, da se njen najstarejši sin, ki je odšel na fronto, vrne. Medtem oče Grigorij nadaljuje svoje samotno delo. Ali mu bo uspelo dokončati svojo mojstrovino, ikono vstajenja, o kateri že tako dolgo razmišlja?

Odlomek iz knjige:

»Tik preden je zaspal, je pomislil, da se bo jutri vse začelo znova tako kot danes, od klica zvona v noči do željne množice zvečer. In na tem navidezno monotonem platnu so se menihi nenehno trudili, da bi naredili nekaj razporkov, skozi katere bi pogled lahko ušel proti neskončnosti.«

Dodatne informacije

Avtor:

Olga Lossky

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2023

Število strani:

312

Vezava:

mehka