SLOVEN’C, TVOJA ZEMLJA JE ZDRAVA

Na zalogi

Šifra: 57955

29,90 

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Tretja knjiga v zbirki Slovenski narodni buditelji izpod peresa Ivana Sivca prinaša črtice o življenju in delu prvega slovenskega pesnika Valentina Vodnika.

V tretji knjigi zbirke Slovenski narodni buditelji pisatelj Ivan Sivec obravnava še eno pomembno zgodovinsko ime iz vrst slovenskega duhovništva, razsvetljenca, jezikoslovca, časnikarja in zavednega rodoljuba Valentina Vodnika (1758–1819), ki velja tudi za prvega slovenskega pesnika. Roman, zgrajen iz biografskih črtic, temelji na dolgotrajnem in natančnem raziskovanju Vodnikovega življenja in dela, besedilo pa je prepleteno s številnimi citati njegovih zapisov in pesmi.

Tako se je ob branju čutil nagovorjenega duhovnik Martin Golob, tudi sam nekdanji bohinjski župnik in avtor spremne besede:

»Knjiga mi je izprašala vest. Ali kot Slovenec dovolj naredim za svoj narod? Kako redko si zastavimo to vprašanje. Verjamem, da nam bo Valentin Vodnik s pomočjo avtorja Ivana Sivca podal nekaj idej, kako biti dober brat ali sestra, ponosen na slovensko grudo, pridne roke, lepo besedo in tudi na našo slovensko kulturo.«

Dodatne informacije

Avtor:

Ivan Sivec

Leto izdaje:

2023

Število strani:

224

Vezava:

trda

Založba:

Družina