UPANJE NJENE MATERE

Na zalogi

Šifra: 58299

24,50 

Kategorije: , , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Svetovna klasika krščanskega leposlovja

Presunljiva družinska zgodba odkriva zapletene odnose med materami in hčerami skozi več generacij. V njih se ob dediščini brezpogojne ljubezni in žrtvovanja prepletajo vera in sanje, srčne bolečine in razočaranja. Najprej skozi razburkanost teh odnosov spremljamo Marto Schneider, ki, odločena, da bo dosegla svoje sanje, odide od doma in vztrajno premaguje najrazličnejše stiske in trpljenje. Ko si ustvarja družino, ji njena trma daje moč za vzgojo močnih otrok, kar pa njena najstarejša hči Hildemara napačno razume in se v ustvarjanju svojega življenja neprestano trudi, da bi si pridobila materino naklonjenost.

Martina zgodba odkriva ognjevito žensko, ki blizu preloma dvajsetega stoletja zapusti Švico, da bi si ustvarila boljše življenje. Na pot jo vodita odločen materin blagoslov in trdna namera izpolniti njeno upanje. Ob trdem delu si pot v življenje najprej ustvarja v Evropi, nato pa odide v Kanado, kjer spozna Niclasa Walterta, s katerim se poroči. Ob tem odkriva žrtve, ki jih prinašata zakon in materinstvo, zlasti ko se odpoveduje svojim ciljem in sledi moževim željam v kanadsko divjino in nato v prašno osrednjo dolino Kalifornije, da bi si ustvarila svojo družino.
V upanju, da bi svojim otrokom omogočila boljše življenje, jih želi vzgojiti v močne osebnosti, pri čemer pa je njena materinska ljubezen zlasti pri najstarejši hčeri Hildemari Rose pogosto napačno razumljena kot trda in neizprosna. To Hildemaro spremlja vse otroštvo in neprestano hrepeni po materinem sprejemanju, tudi ko se sredi drame druge svetovne vojne zaljubi in si ustvari lastno družino. Šele nepričakovani in tragični dogodki prisilijo mamo in hčer, da se soočita z lastnimi pomanjkljivostmi in vedno večjim prepadom, ki grozi, da ju bo za vedno ločil.

Dodatne informacije

Avtor:

Francine Rivers

Leto izdaje:

2024

Število strani:

500

Vezava:

trda

Založba:

Društvo Mohorjeva družba