PSI LAJAJO, NAFTA TEČE DALJE

Na zalogi

Šifra: 53044

19,90 

Aforizmi

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Zakaj aforizmi učinkujejo? Ker v zgoščeni obliki predstavijo algoritem življenjskih vzorcev vseh nas. Ker izkušnje, pravila in modrosti izrazijo na izviren ali duhovit način, ne da bi bili pri tem pokroviteljski. Če pa ta nevarnost grozi, jih avtor umesti v rubriko »Globlje življenjske misli«. Ker nas presenečajo z besednimi igrami in kakšnim težavam odvzamejo težo. In četudi so kdaj prej maksime kot aforizmi, njihovo bistvo vsakega nagovori tam, kjer tudi malo zbode.

Knjiga aforizmov ne potrebuje vsebinske predstavitve. Preprosto se prepustimo kratkim zapisom, ki zaustavijo našo misel s svojo zgoščenostjo, presenetljivostjo in miselnimi obrati ali dvoumnostmi. S tem nas v glavnem zabavajo, a iz marsikaterega lahko izluščimo tudi zrno resnice.
Zato z avtorjevimi besedami:
Ta zbirka je zdrava duhovna hrana: vsebuje veliko balastnih snovi in miselne zelenjave, neslanih šal (sol je pač škodljiva!) in nekaj trših oreščkov, vse skupaj dobro premešano v lahko duhovno kašico. No, tudi taka zdrava kašica lahko pri komu povzroči mentalne prebavne probleme, a upam, da se vam to ne zgodi! Pa dober tek!
Aforizme in domislice je avtor razvrstil v poglavja: Rečenice in reklaIzjave (ne)znanihSlovar, Malo (z)mešanoGloblje življenjske misli, knjigo pa začne z Zagovorom.

Dodatne informacije

Avtor:

Marko Šubic

Založba:

Mohorjeva založba Celovec

Leto izdaje:

2022

Število strani:

124

Vezava:

trda