NE JEZITE PETRE

Na zalogi

Šifra: 57107

16,00 

Petra je »nepomembna« gimnazijka – tako se vsaj počuti. Živi sama z očetom, odkar ju je pred desetimi leti zapustila mama in žena. Na domači zabavi ob njenem šestnajstem rojstnem dnevu se je sošolec Tommaso, v katerega je zaljubljena, iz nje grobo ponorčeval. Zaradi tega ji je bilo naslednji dan pred sošolci tako nerodno, da je pouk »špricala« in namesto v šolo »po naključju« zavila v boksarsko vadbišče. To je njeno življenje korenito spremenilo! Petra se je znašla v svetu boksa, ki se ji je zdel nasilen. A pomagal je je priti do novih spoznanj, se soočiti s strahovi, jezo in se svojih težav lotevati s pestmi – a ne fizično! Tudi sošolci so to dekle, ki so jo prej ustrahovali in odrivali, začeli spoštovati … Pa še prijateljski nasvet: »Za vas je bolje, da Petre ne jezite!«

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Riccardo C. Mauri se je rodil v Milanu leta 1983. Po srednji šoli je diplomiral iz filozofije znanosti. Od leta 2011 deluje kot avtor in scenarist na spletu in televiziji. »Ne jezite Petre« je njegov prvi pravi roman, ki ga je napisal sam, zato v določeni meri vsebuje tudi njegove izbire, okuse in strasti.

Glede izbire naslova avtor pravi, da so mu všeč odločni naslovi, ki v sebi nosijo tveganja. Zato si želi, da se ob njem vsak vpraša: »Kdo je ta Petra? In zakaj je ni dobro razjeziti?« Prehod iz mirnosti v jezo je eden od motivov v knjigi, a to velja za življenje na splošno. Je nasilno čustvo, saj ob mirovanju škodujemo sami sebi, če pa reagiramo, lahko škodujemo drugim.

Knjiga govori o ustrahovanju, a jo opisuje v njenih odtenkih, sicer bi se lahko izgubila v praznih besedah. Mesece ali leta dihanja razvrednotenja, izključenosti in brezbrižnosti je ustrahovanje. Izkoriščanje, manipulacija in zavajanje je ustrahovanje. Pogosto niti žrtve niti storilci nimajo orodij, da bi prepoznali negativno vrednost teh odnosov. In kar je najbolj žalostno, ustrahovanje lahko pogojuje celotno življenje.

Zgodba je posvečena najstnikom in staršem najstnikov, ki se želijo podrobneje poglobiti in spoznati to temo.

Dodatne informacije

Avtor:

Riccardo C. Mauri

Založba:

Salve

Leto izdaje:

2021

Število strani:

136

Vezava:

mehka