KRIŽEV POT Z MARIJO

Na zalogi

Šifra: 53938

3,00 

Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Križev pot Jezusove matere

Isabel Figueiredo nas vabi k razmišljanju o križevem potu, kot ga je doživljala Jezusova mati Marija – podoba vseh mater, ki z bolečino in upanjem spremljajo trpljenje svojih sinov in hčera.

»Materino srce doživlja križev pot s posebno silovitostjo, lastno ženski, ki gleda, kako se daruje življenje, spočeto v njenem telesu. Tako je bilo z Marijo, Jezusovo materjo. In tudi zato lahko Isabel Figueiredo moli zase enako kot za toliko mater: ›Pomagaj vsem ženskam, ki živijo na kolenih – obdelujejo zemljo, hranijo svoje drage, zgodaj vstajajo, skrbijo za na pol podrte koče, nosijo čisto ponošene obleke, se smehljajo svojim otrokom …‹« (Manuel Clemente)

Avtorica je besedilo sprva napisala za radijsko objavo, zaradi velike odmevnosti pa je doživelo tudi knjižno izdajo, ki jo dopolnjujejo umetniške ilustracije jezuita Joãa Sarmenta in uvod lizbonskega patriarha, kardinala Manuela Clementeja.

Ob kratkih razmišljanjih na križevem potu na Golgoto najprej spremljamo Marijo, potem pa od prve do štirinajste postaje prehodimo še križev pot sodobnega človeka. Z vsemi sencami in sonci, ki nas na tej poti spremljajo. Aktualno in poglobljeno razmišljanje v postnem času prihaja kot dobrodošla spodbuda za osebno ali skupinsko češčenje križevega pota.

O avtorici

Portugalka Isabel Figueiredo je diplomirana zgodovinarka, poročena in mati treh sinov. Od leta 1990 je zaposlena na radiu. Kot avtorica s svojimi prispevki redno sodeluje tudi v katoliški reviji Mensageiro do Coração de Jesus.

Dodatne informacije

Avtor:

Isabel Figueiredo, João Sarmento

Leto izdaje:

2017

Število strani:

64

Vezava:

mehka

Založba:

Društvo Mohorjeva družba