BERTA

Na zalogi

Šifra: 57957

23,50 

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Zgodba o neopaznih in spregledanih

Na jasi sredi Snežniških gozdov s svojo družino živi srnica Berta. Čeprav obdana z vrstniki, je najpogosteje sama. Radovedna, bistra in zvedava, a tiha in plašna, je posebna in drugačna. Zato Berta nima pravih prijateljev. A tistega usodnega zimskega večera se vse spremeni … Zgodba o bistri plahi srnici je tudi zgodba o vseh neopaznih otrocih, ki še ne vedo, kako izjemni in čudoviti so v resnici.

Če bi srnica Berta hodila v šolo, bi svoje popularne sošolce gledala le od daleč. Nikogar ne bi zanimale njene veščine, njena nadarjenost in preudarnost. Nič koliko otrok natanko ve, kako se spregledana Berta na robu jase, na robu svoje družbe, v resnici počuti.
Toda zgodi se filmski preobrat. V trenutku, ko nas življenje zadene s svojo nepredvidljivostjo, ugotovimo, da nam noben talent in nobena lastnost nista dana kar tjavendan. Berta izkoristi vse svoje danosti in se brez vsake samovšečnosti na svojo jaso z visoko dvignjeno glavo vrne kot zmagovalka. Najde svoje življenjsko poslanstvo in svojo osebno srečo ter vse skupaj obrne v dobro celotne skupnosti. Plemenito sporočilo, ki ga lahko mladi bralci poberejo na mahovitih tleh Snežniških gozdov skozi izjemne ilustracije Polone Lovšin.

Dodatne informacije

Avtor:

Jernej Kuntner, Polona Lovšin

Leto izdaje:

2023

Število strani:

36

Vezava:

trda

Založba:

Društvo Mohorjeva družba