MALI VITEZ

Na zalogi

Šifra: 57717

21,50 

Plemenito srce je pomembnejše od viteškega oklepa

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Nadobudni deček Vinko sanjari, da bi postal vitez, a je rojen v preprosti družini in za viteštvo nima veliko možnosti. Sreča se mu nasmehne, ko njegova starša dobita delo na ljubljanskem gradu. Pišejo se srednjeveška leta in na gradu kar mrgoli od življenja. Mali Vinko se zaplete v razburljive dogodivščine, skozi katere ga vodita pogum in plemenito srce. Izkaže se, da sta ti vrlini pomembnejši od žlahtne krvi.

Ko Vinkova mati in oče dobita delo na gradu, se malemu dečku odpre povsem nov svet: njegovo obzorje zapolnijo grajski zidovi, viteški oklepi in … nova prijateljstva. Vinku se najbolj priljubi nerodni, a srčni vitez, ki si zada nalogo, da bo prišleka naučil osnov viteštva. Toda še preden prideta do poglavja o pogumu in srčnosti, Vinko že dobi priložnost za piljenje svojih viteških vrednot: v gozdu naleti na zmajčka in mu pomaga iz zagate, kmalu zatem pa se hrabro požene v vodo in tako priskoči na pomoč starki. Njegova neustrašnost in dobrota se mu prav kmalu povrneta z dobro mero, saj v vrtiljaku nenavadnih dogodivščin spozna prave prijatelje, ugotovi pa tudi, da vitez ne potrebuje nujno gradu in oklepa …
Prikupen strip male bralce očara z otroško razigranostjo in iskrenostjo. Skozi razburljivo zgodbo in ob spremstvu igrivih sličic jim posreduje vrednote, ki niso nujno vezane le na viteštvo, temveč so občečloveške in aktualne še danes.

Dodatne informacije

Avtor:

Juan E. Juvančič

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2023

Število strani:

44

Vezava:

trda