TUKAJ SEM ZATE …in to je zgodba mojega vstajenja

Ni na zalogi

Šifra: 57583

23,30 

Veliki teden po dnevih

V knjigi Jezus pripoveduje o zadnjih dnevih svojega zemeljskega življenja – od Cvetne nedelje do vstajenja, in sicer po dnevih! V knjigi najdete dogodke, ki jih navajajo evangeliji, dan za dnem – da bo priprava na veliko noč res doživeta!

Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Avtorica o knjigi:

Vsako leto sem bila pred veliko nočjo znova in znova v zadregi – kako bi najbolje doživela Jezusovo trpljenje in vstajenje? In kako naj to najbolje približam svojim otrokom?

Poglobila sem se v Evangelije in takoj je začela nastajati nova zgodba, nova knjiga. Besede so v navdihu padale na papir in kmalu sem lahko spoznala, v kakšno pustolovščino me tokrat vodi Jezus. Če sem v prvi slikanici z besedo in sliko globoko doživela Jezusovo življenje od rojstva do njegovega vnebohoda, sem v pričujoči zgodbi poglobila zavedanje Njegovega trpljenja in vstajenja. Tako je nastala pripoved o zadnjih dnevih Jezusovega zemeljskega življenja: veliki teden po dnevih – od cvetne nedelje do velikonočnega jutra. Takoj za tem so nastale še ilustracije, ki so pripoved dopolnile in vsem dale konkretne obraze.

Tudi v tej knjigi je ta, ki pripoveduje, Jezus sam. Pripoveduje nam o svojem globokem odnosu z Bogom Očetom, o svojem veselju, strahu, žalosti obupu, bolečinah in osamljenosti. Razkriva nam svojo ljubezen, ki jo želi dopolniti za vsako ceno in za vedno ostati z nami. Deklica pa ga v tišini posluša. V vsej zgodbi ne reče niti ene besede – na Jezusove spodbude odgovarja v srcu in sicer tako, da se pusti notranje preoblikovati. Na koncu se mu, prevzeta od veselja, popolnoma zaupa in prepusti.

Kakor prva, je tudi ta knjiga je pisana in posvečena vsem deklicam tega sveta. Ne more biti drugače, saj sem vsebino doživljala skozi svojo ženskost. Vendar pa ni namenjena le našim hčerkam ali otrokom. Namenjena je vse nam, ženskam, mamicam – saj v vsaki od nas živi ta mala deklica, ki čaka na popolno izpolnitev v ljubezni!

Želim si, da bi jo prebrale vse ženske sveta in da bi vas Jezusova popolna podaritev človeku izpolnila.

O avtorici:

Nataša Rupena je na akademiji Belle Arti v Benetkah doštudirala oblikovanje. Med študijem je doživela spreobrnjenje v krščansko (katoliško) vero, ki je močno preobrnil njeno življenjsko pot. Spoznala je, da jo življenje kot umetnice ne osrečuje, zato je zapustila okolje galerij in ateljeja ter se poglobila v študij teologije. Zaljubljena v Jezusa in njegove prijatelje v nebesih je Bogu izročila vse svoje talente in dolga leta v svojem delu ni našla pravega miru.

Njeno življenje je bilo duhovno vseskozi nadvse pestro in bogato: globoko doživljanje Boga in Njegove navzočnosti jo je vedno znova spodbujalo k pisanju in tako so nastajale molitve, zapiski in članki, objavljeni v katoliških medijih. Po bolezni, zaradi katere je za več mesecev obležala in hudem duhovnem boju, je nastala njena prva knjiga »Vsega hudega – reši nas, o Gospod!«. Kmalu za tem so začela nastajati še besedila in ilustracije za otroške knjige.

Dodatne informacije

Avtor:

Nataša Rupena

Leto izdaje:

2022

Število strani:

68

Vezava:

trda

Založba:

samozaložba Nataša Rupena s.p