ZGODBA O ZAČETKIH ZNANOSTI

Na zalogi

Šifra: 58191

24,90 

OD ŠTEVIL DO VESOLJA

Spoznajte prve znanstvenike in njihove prelomne teorije: od starih Babiloncev do Talesa, Demokrita in Aristotela.

Kategorije: , , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Ljudje so se od nekdaj spraševali o svetu okrog sebe. Kako je nastalo vesolje? Kateri zakoni mu vladajo? Zakaj na nebu svetijo zvezde? Vprašanja, ki so si jih zastavljali ljudje v pradavnini, so enaka tem, ki si jih zastavljamo danes. Če želimo razumeti, kako smo prišli do odgovorov na ta vprašanja, moramo odpotovati daleč v preteklost in se osebno pogovoriti z velikimi misleci. Odkrili bomo, kako si je Pitagora izmislil svoj izrek, na kakšen način sta Levkip in Demokrit doumela, da je materija sestavljena iz atomov, kako je Aristarhu uspelo izmeriti razdaljo od Zemlje do Sonca in Lune.

Anna Parisi, mednarodno znana popularizatorka znanosti, mlade v preprostem in jasnem jeziku uvede v svet fizike in jih uči, naj vselej iščejo in gledajo še naprej, saj se za vsakim vprašanjem lahko skriva kakšno odkritje. Nobeno odkritje pa nikoli ni dokončno, ampak je samo korak na dolgi poti spoznavanja in vednosti.

To delo je bilo prevedeno s podporo Centra za knjige in branje italijanskega Ministrstva za kulturo.

 

O AVTORICI:

Anna Parisi je študirala fiziko osnovnih delcev v Cernu v Ženevi. Deset let je delala v raziskovalnem središču. Leta 2001 je dobila nagrado Legambiente, leta 2004 pa Andersenovo nagrado za najboljšo poljudnoznanstveno zbirko Ah, Saperlo – Introduzione alla fisica (Oh, ko bi le vedel – Uvod v fiziko), za katero je napisala štiri knjige, ki so jih prevedli v desetih državah. Za otroško enciklopedijo Treccani Ragazzi je napisala gesla s področja matematike, fizike in zgodovine znanosti, z Italijansko vesoljsko agencijo pa je sodelovala pri besedilih, namenjenih širši javnosti. Zdaj ves svoj čas posveča popularizaciji znanosti. Nedavno je skupaj z Laro Albanese napisala knjigo Dipende! Einstein e la teoria della relatività (Odvisno! Einstein in teorija relativnosti, 2017).

Dodatne informacije

Avtor:

Anna Parisi

Leto izdaje:

2024

Vezava:

mehka

Založba:

Vida