AMPAK DANES HOČEM DRUGAČE

Na zalogi

Šifra: 57946

25,00 

Prepoznati, razumeti in sprejeti posebnosti težav s pozornostjo in/ali hiperaktivnostjo.

Priročnik za starše, vzgojitelje, učitelje in posameznike

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Drugačnost kot priložnost za rast

Pričujoče delo Lidije Šket Kamenšek je skozi njene lastne izkušnje in bogato znanje na področju motenj s pozornostjo in/ali hiperaktivnostjo zorelo več let. V tem času se je širil nabor opažanj in dobrih praks, ki jih je avtorica uporabila pri svojem delu. Sad tega je z nasveti in uporabnimi rešitvami bogat priročnik; ta predstavlja nepogrešljiv pripomoček za vse, ki se srečujejo s to problematiko: starše, vzgojitelje, učitelje in posameznike, ki živijo z izzivi ADHD.

Avtorica se v priročniku problematike motenj s pozornostjo in/ali hiperaktivnostjo loteva na jasen in sistematičen način: predstavi jo glede na življenjska obdobja, vse od novorojenčka do odrasle osebe. Za vsako obdobje posebej opiše znake in značilna vedênja, po katerih lahko prepoznamo ADHD, ob tem pa navaja tudi rešitve, s katerimi lahko starši, vzgojitelji in učitelji otroku olajšajo izzive, s katerimi se srečuje. S praktičnimi nasveti avtorica bralca opolnomoči tudi za to, da posameznikove posebnosti vidi kot pozitivne danosti, ki tako posameznika samega kot okolico bogatijo. Drugačnost je torej prikazana kot priložnost za razvijanje talentov in danosti, ki jih otrok lahko uporabi v svoj prid.
Vseskozi je v priročniku čutiti avtoričino srčnost in veselje do raziskovanja obravnavane problematike, o kateri se sicer danes govori več, a je v vzgojno-izobraževalnem procesu kljub temu večkrat spregledana. Prispevek avtorice je tako v našem prostoru več kot dobrodošel, če ne že nujen: vseživljenjsko (samo)izobraževanje staršev, vzgojiteljev in učiteljev ter njihov pozitivno naravnan odnos do tovrstne problematike lahko v veliki meri spremenita na bolje življenja otrok, ki se srečujejo z opisanimi izzivi.

Dodatne informacije

Avtor:

Alenka Kobolt, Lidija Šket Kamenšek

Leto izdaje:

2023

Število strani:

180

Vezava:

mehka

Založba:

Društvo Mohorjeva družba