ČUDOVITO USTVARJENI

Na zalogi

Šifra: 50691

26,90 

Kako pripravimo otroke na zahtevna moralna vprašanja današnjega časa

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Generacijo nazaj, starši niso razmišljali, kako bodo svojemu devetletniku razložili, kaj je to transspolnost ali kaj bodo rekli najstniku, ker se v šoli norčujejo iz njega, ker zagovarja čistost pred poroko. Nekateri katoliški starši se sploh ne zavedajo, da je naša kultura izkrivila njihov moralni kompas, drugi pa sicer opazijo njene zmote, vendar ne vedo, kako naj jih razložijo otrokom.

Avtorja nudita staršem konkretne odgovore na to, kako govoriti o določeni temi. Pri tem izhajata iz naravnega prava in na otrokom prijazen način razložita, kako je prava pot za življenje zakoreninjena v tem, kako smo bili ustvarjeni. Božji načrt za človeško naravo je izhodišče za moralno življenje, ki ga lahko razume vsak otrok.

V knjigi so predstavljene naslednje teme: zunajzakonska spolnost, istospolna poroka, razveza, kontracepcija, splav, umetna oploditev, sramežljivost, pornografija, transspolnost, homoseksualnost.

Vsaka tema je predstavljena s tremi deli: prvi del razloži, kaj o določeni temi uči Katoliška cerkev, drugi del svetuje, kako se o določenem vprašanju pogovarjamo z otroki v predpubertetnem obdobju, tretji del opisuje, kako se o tem pogovarjamo z najstniki.

Leila Miller je mama osmih otrok in ima že tudi več vnukov. Že skoraj trideset let v praksi uporablja načela naravnega prava, da otroke in vnuke poučuje o veliki modrosti Cerkve glede moralnih vprašanj.

Trent Horn ima dva majhna sinova, že več kot desetletje raziskuje moralna vprašanja, se o njih v živo pogovarja z radijskimi poslušalci in jim ves čas pomaga razlagati katoliške nauke.

Dodatne informacije

Avtor:

Leila Miller

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2022

Število strani:

240

Vezava:

trda