DESET ZAPOVEDI

Na zalogi

Šifra: 53748

Original price was: 17,00 €.Current price is: 10,00 €.

Priljubljeni pisec duhovne literature, predavatelj in duhovni spremljevalec, benediktinski pater Anselm Grün (1945) o desetih zapovedih razmišlja na svež, aktualen način.

Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Priljubljeni pisec duhovne literature, predavatelj in duhovni spremljevalec, benediktinski pater Anselm Grün (1945) o desetih zapovedih razmišlja na svež, aktualen način. Pri tem sledi Jezusu, ki zapovedi ni razčlenjeval, ampak jih je zgostil na zapoved ljubezni. Pri zapovedih je namreč temeljno vprašanje, ali je res ljubezen podlaga našega življenja. Brez ljubezni so zapovedi prazne, brez ljubezni tudi ne moremo izpolniti nobene zapovedi. Šele ljubezen jih napolni z življenjem. Hkrati so zapovedi tudi odgovor na človekovo hrepenenje po vrednotah, ki dajejo življenju veljavo, oporo in moč. Lahko nam pokažejo pot k uspešni človeški skupnosti, k medsebojnim odnosom, ki ohranjajo človekovo dostojanstvo in dobro vplivajo na nas.

Božje zapovedi ne želijo biti breme, temveč želijo človeka razveseliti in osvežiti. Dane so nam za pomoč, da bo naše življenje uspelo. Varujejo svobodo, ki jo je Bog podaril človeku. In so vir notranjega miru in veselja, modrosti in razumevanja.

Dodatne informacije

Avtor:

Anselm Grün

Založba:

Društvo Mohorjeva družba

Leto izdaje:

2011

Število strani:

160

Vezava:

mehka