NA PREDVEČER VELIKE VOJNE

Na zalogi

Šifra: 56343

29,90 

Gre za dopolnjeno slovensko izdajo monografije, ki je pod naslovom On the Eve of the Great Warizšla v zbirki Studia diplomatica Slovenicav letu 2015.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Gre za dopolnjeno slovensko izdajo monografije, ki je pod naslovom On the Eve of the Great Warizšla v zbirki Studia diplomatica Slovenicav letu 2015. Dopolnjena izdaja je tako nastala izpod peres slovenskih in tujih mednarodno izredno uveljavljenih avtorjev. Monografija na tej podlagi omogoča odličen vpogled v nekatere aspekte predvojnega dogajanja in tako predstavlja temeljno znanstveno delo, s pomočjo katerega lahko bolje razumemo genezo prve svetovne vojne. /…/ Hkrati velja jasno poudariti, da pričujoča monografija na izvrsten način predstavlja na eni strani moderno slovensko zgodovinopisje na temo prve svetovne vojne, na drugi strani pa s prevodi izjemnih tujih avtorjev v slovenski prostor vnaša nova in za razumevanje prve svetovne vojne izjemno pomembna dejstva.

dr. Peter Vodopivec

Knjiga Na predvečer vélike vojneje prevedena, dopolnjena in precej razširjena monografija, ki je izšla leta 2015 v uveljavljeni zbirki Studia diplomatica Slovenica. /…/ Bralcu se odpira možnost boljšega razumevanja geopolitičnih okoliščin, ki so pripeljale do izbruha prve svetovne vojne. Danes smo tudi na Slovenskem priča ponovnemu zanimanju in vrednotenju kulturne zapuščine iz obdobja prve svetovne vojne. /…/ Pričujoča monografija je nedvomno sad odličnega dela in prezentacije slovenskega zgodovinopisja, ki se ukvarja predvsem s prvo svetovno vojno. Hkrati jo prevodi izjemnih tujih avtorjev uvrščajo med dela, ki zadovoljujejo široko paleto bralcev, tako strokovnjakov kot tudi laične javnosti, ki jih zanima to obdobje naše preteklosti.

dr. Renato Podbersič

Dodatne informacije

Avtor:

Andrej Rahten (ur.), Gregor Antoličič, Petra Svoljšak

Založba:

Mohorjeva založba Celovec

Leto izdaje:

2019

Število strani:

232

Vezava:

trda