NEOPROSTLJIVO

Na zalogi

Šifra: 58302

24,90 

Komunistični zločini nad ženskami in otroki na slovenskem

Kategorije: , ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Dr. Milko Mikola je zgodovinar, upokojeni arhivist Zgodovinskega arhiva Celje, nekdanji vodja Sektorja za popravo krivic in za narodno spravo pri Ministrstvu za pravosodje, vztrajen raziskovalec povojnega komunističnega nasilja na Slovenskem, avtor številnih publikacij. Za knjigo Rdeče nasilje. Represija v Sloveniji po letu 1945 je leta 2013 prejel Zoisovo priznanje, najvišjo državno nagrado za dosežke na področju znanstvenoraziskovalnega dela.

Po doslej ugotovljenih podatkih Inštituta za novejšo zgodovino so pripadniki komunističnih vojaških formacij med vojno in po njej na Slovenskem umorili 2.314 žensk in 617 mladoletnih oseb (otrok).

Priznati je seveda treba, da so enake zločine izvajali tudi pripadniki drugih vojaških formacij na Slovenskem, vendar še zdaleč ne v tolikšni meri in s tako krutostjo.

Knjiga prinaša sistematičen in podroben prikaz izvajanja nasilja med vojno (z opisi številnih partizanskih umorov po posameznih slovenskih pokrajinah) in po njej, upoštevajoč koncentracijska taborišča za ženske in otroke, kazenske ustanove za ženske, prisilno delo ter sodne umore.

Dodatne informacije

Avtor:

Milko Mikola

Leto izdaje:

2024

Število strani:

238

Vezava:

mehka

Založba:

Družina