STARI IZRAEL

Na zalogi

Šifra: 57297

49,90 

Pomembno referenčno delo, ki predstavlja družbeno in versko življenje izraelskega ljudstva v Stari zavezi in temelji tako na svetopisemskih besedilih kot tudi na arheoloških dokazih in študijah sosednjih ljudi.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Stari Izrael. Življenje in družbena ureditev je pomembno referenčno in monumentalno delo, ki bralcu prinaša celovito rekonstrukcijo družbenega in verskega življenja Izraela v Stari zavezi. Delo, ki temelji na besedilih Stare zaveze, arheoloških dokazih in informacijah, zbranih iz študij izraelskih sosedov, najprej ponuja obširen uvod v nomadsko naravo življenja v starodavnem Izraelu in nato podrobno predstavi razvoj najpomembnejših izraelskih ureditev – družinske, civilne, vojaške in verske – ter njihov vpliv na življenje in zgodovino naroda.

Na koncu knjige predstavljamo Biblično arheološko zbirko predmetov iz Svete dežele (z območij današnjega Izraela, Palestine in Egipta). Predmete je zbral akad. dr. Jože Krašovec, popis in osnovni katalog zbirke pa je v Jeruzalemu pripravil arheolog Jean-Baptiste Humbert, učenec Rolanda de Vauxa.

Kratek življenjepis avtorja:

Roland de Vaux (1903–1971), francoski dominikanski duhovnik, je bil eden najvidnejših in najvplivnejših arheologov, biblicistov in svetopisemskih zgodovinarjev prejšnjega stoletja. Vodil je mednarodno skupino znanstvenikov, ki je izkopavala, urejala in preučevala kumranske oz. mrtvomorske rokopise. Od leta 1945 do 1965 je kot direktor vodil znamenito Francosko biblično in arheološko šolo v Jeruzalemu ( Ecole Biblique et Archéologique Française ).

Izdajo knjižnega dela je podprla Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

Dodatne informacije

Avtor:

Roland de Vaux

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2022

Število strani:

496

Vezava:

trda