SVETA CIRIL IN METOD V SLOVENSKI KNJIŽEVNOSTI IN NARODNEM SPOMINU

Na zalogi

Šifra: 57098

49,90 

Izčrpna monografija akademikinje prof. dr. Marije Stanonik je sad več kot tridesetih let predanega raziskovanja: poizvedovanja, zbiranja, analiziranja in preučevanja najrazličnejšega gradiva.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Sveta brata Ciril in Metod, slovanska blagovestnika in sozavetnika Evrope, predstavljata most med grškim, slovanskim in latinskim svetom, med vzhodnim in zahodnim krščanstvom. S prevodi bogoslužnih besedil in širjenjem krščanstva v slovanskem jeziku sta postavila temelje slovanski književnosti in kulturi ter izpolnila versko in kulturno poslanstvo in bistveno zaznamovala tudi našo narodno identiteto.

Izčrpna monografija akademikinje prof. dr. Marije Stanonik je sad več kot tridesetih let predanega raziskovanja: poizvedovanja, zbiranja, analiziranja in preučevanja najrazličnejšega gradiva. Prinaša poglobljen in sistematičen pregled motivike solunskih bratov v slovenski književnosti in slovstveni folklori in s tem razkriva neizbrisne sledi, ki sta jih svetnika Ciril in Metod pustila v slovenski kulturni zavesti.
Po besedah dr. Bogdana Dolenca, avtorja spremnega besedila, knjiga »posrečeno dopolnjuje izjemno znanstveno delo našega največjega raziskovalca svetih bratov prof. dr. Franca Grivca in se uvršča na častno mesto med temeljnimi deli, posvečenimi tej tematiki«.

Dodatne informacije

Avtor:

Marija Stanonik

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2021

Število strani:

688

Vezava:

trda