ZGODOVINA – UČITELJICA ŽIVLJENJA

Na zalogi

Šifra: 55559

19,90 

Ta moja razmišljanja imajo en sam namen: ozreti se nazaj v življenje¸ se iz njega učiti in v njem odkrivati skrivnostna Božja pota.

Kategoriji: ,
Vračilo izdelka

Vračilo izdelka

V primeru nezadovoljstva

Izbrani artikli

Izbrani artikli

Najboljše kvalitete

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Pri naročilih nad 50 €

Opis

Ta moja razmišljanja imajo en sam namen: ozreti se nazaj v življenje¸ se iz njega učiti in v njem odkrivati skrivnostna Božja pota. Tako smo vajeni ravnati verni ljudje. Ne gre ne za obračunavanje s komerkoli ne za obtoževanje ali jadikovanje¸ ampak za zavest¸ da smo vsi ljudje povezani v eno¸ česar tudi težki časi v nas ne morejo docela uničiti ali izbrisati. So stvari¸ ki jih ni mogoče preprosto razložiti ali dojeti¸ ampak se je mogoče k njim samo vračati in iz njih znova in znova zajemati nauk za življenje.
Naj Bog da¸ da bi iz naših prizadevanj raslo in klilo nekaj novega. Ponavljanja starih stvari smo se že naveličali. Potrebujemo »nove mehove« (miselne vzorce)¸ da se nam »novo vino« evangelija in blagoslova ne razlije in se pri tem ne uniči vse – mehovi in vino (Mt 9¸17). Pojdimo vendar »novim časom naproti«¸ ker ne bodo prišli sami od sebe. Mi jih moramo priklicati v življenje in med nas. Tega ne more storiti nihče namesto nas ali za nas v našem imenu.

Knjiga prelata Lešnika je predstavitev njegovega življenja in srečevanja s povojno oblastjo ter hkrati zbirka razmišljanj, kako nam izkušnje preteklosti lahko pomagajo pri oblikovanju zdrave prihodnosti. V posebnem poglavju knjigo dopolnjujejo spomini sestre Polonce Lešnik. Spremno besedo je prispeval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

Prelat Rafko Lešnik (Poljče, 1925) je duhovnik, pronicljiv pridigar, upokojeni član ljubljanskega stolnega kapitlja in škofijski sodelavec na organizacijskem ter gospodarskem področju. V komunistični Jugoslaviji je bil zaradi protiverskih razlogov trikrat zaprt, a je kljub temu (ali morda ravno zato) razvil izjemno zavezanost dialogu, zaradi katere je na odgovornih mestih mogel vzpostavljati pristne in plodne odnose tudi s predstavniki oblasti.

Dodatne informacije

Avtor:

Rafko Lešnik

Založba:

Družina

Leto izdaje:

2018

Število strani:

216

Vezava:

trda